Parcelacijom Šamac dobije priključak na trasu autoputa i gasovoda

20.07.2020. 13:20 / Izvor: Akta.ba
Parcelacijom Šamac dobije priključak na trasu autoputa i gasovoda

Golićeva je upoznala Milićevića o tome da je ponovo na javni uvid dat nacrt plana parcelacije autoputa Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, i to do 23. jula.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao nosilac pripreme Plana parcelacije, učiniće sve da opština Šamac i njeni mještani dobiju priključak na buduću trasu autoputa i gasovoda Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, izjavila je danas resorni ministar Srebrenka Golić.

"Imajući u vidu da se tu nalazi granični prelaz, da je prvobitnim planom predviđeno da opština bude priključena na taj auto-put i da je u proteklih nekoliko godina u toj opštini primjetan rast investicija, prvenstveno u metalnoj industriji, Šamac treba da bude priključen na autoput Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača", rekla je Golićeva u Banjaluci tokom razgovora sa načelnikom opštine Šamac Đorđem Milićevićem.

Golićeva je upoznala Milićevića o tome da je ponovo na javni uvid dat nacrt plana parcelacije autoputa Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, i to do 23. jula.

S obzirom na broj i opravdanost pristiglih primjedaba tokom prvog javnog uvida, nosilac izrade plana Institut za građevinarstvo "IG" Banjaluka izvršio je dodatne analize planskih rješenja, kojom su utvrđene moguće korekcije na dijelovima trase, a kojima se otklanja značajan broj primjedaba, što dovodi do znatnog smanjenja broja potrebnih ekproprijacija nekretnina sa izgrađenim objektima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Milićević je upoznao Golićevu da je opština Šamac usvojila Prostorni plan i da je u fazi donošenja urbanističkog plana, kao dva najbitnija prostorno-planska akta jedne lokalne zajednice.

"Priključak na autoput i gasovoda Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, uz već postojeći granični prelaz, može samo donijeti dobro opštini Šamac, privući dodatne investicije i obezbijediti nova radna mjesta", poručio je Milićević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije