Rasterećenje saobraćaja: Novi spoj Lauša i Paprikovca do kraja ovog mjeseca

06.08.2020. 09:30 / Izvor: Akta.ba
Rasterećenje saobraćaja: Novi spoj Lauša i Paprikovca do kraja ovog mjeseca

Nova saobraćajnica između Lauša i Paprikovca, preko nekadašnjeg „Voćnjaka“, biće završena i puštena u saobraćaj krajem ovog mjeseca.

Nova saobraćajnica između Lauša i Paprikovca, preko nekadašnjeg „Voćnjaka“, biće završena i puštena u saobraćaj krajem ovog mjeseca, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve grada Banja Luka.

Radovi na izgradnji tzv. „Paralele“, od vitalnog značaja za smanjenje gužvi u ovom dijelu grada, ulaze u završnu fazu, a trenutno se radi na uklapanju novog puta sa postojećim ulicama na Paprikovcu i Laušu.

Radi se na uklapanju nove saobraćajnice sa raskrsnicom Vida Simurdžića i Sanskom ulicom na Laušu i na drugom kraju sa Ulicom Jovana Raškovića na Paprikovcu gdje će biti uskoro izgrađen i kružni tok – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Za izgradnju novog spoja Lauša i Paprikovca izdvojeno je 2,7 miliona KM, a saobraćajnica je duga 800 metara, uključujući i vijadukt od 80 metara. Uz saobraćajnicu, izgrađena je i kompletna komunalna infrastruktura s obzirom na na to da će lokaciji zapuštenog voćnjaka nići novo gradsko naselje.

Uslovi za izgradnju ove saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, a sredstva za izgradnju obezbjedila je Vlada RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije