U Banjoj Luci pripreme za izgradnju novog mosta

25.08.2020. 07:54 / Izvor: Akta.ba
U Banjoj Luci pripreme za izgradnju novog mosta

Zbog komplesnosti cjelog projekta urađena je tehnička dokumentacija kojom je predviđeno da se izgradnja novog mosta odvija u više faza.

Zbog izgradnje novog mosta u banjalučkom Docu, na narednoj sjednici gradskog parlamenta, biće predložen novi regulacioni plan za saobraćajno čvorište kod "Kastela". Kako ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, usvajnjem ovog planskog dokumenta, stvara se jedan od bitnih preduslova za realizaciju ovog kapitalnog projekta.

"Ovo nije samo projekat gradnje novog mosta jer se tu radi i proširenje saobraćajnice i spoj od Bulevara cara Dušana, odakle treba uraditi dvije rasponske konstrukcije dok se dođe do samog mosta", ističe Sandić.

Dalje slijedi i proširenje Mačvanske ulice na drugoj obali i spoj sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a u konačnici i izgradnja nove ulice pored đačkog doma, sve do istočnog tranzita.

"Kada se sve to završi imali bi još jednu poveznicu zapadnog i istočnog tranzita, a iz centra grada do Starčevice i Obilićeva bi trebalo svega nekoliko minuta", naglašava Sandić.

Zbog komplesnosti cjelog projekta urađena je tehnička dokumentacija kojom je predviđeno da se izgradnja novog mosta odvija u više faza.

"Ove godine nastojimo da uvedemo izvođača za prvu fazu, a to je izrada kolskog mosta, premošćavanje Vrbasa i izlaz na Mačvansku ulicu", zaključio je Sandić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije