U naredne tri godine kompletna izmjena kanalizacione i vodne mreže u Živinicama

01.09.2020. 15:44 / Izvor: Akta.ba
U naredne tri godine kompletna izmjena kanalizacione i vodne mreže u Živinicama

Ovih dana završena je potpuna rekstrukcija i asfaltiranje ulice pored MUP-a u Živinicama koja je bila u jako lošem stanju.

Na području grada Živinice u posljednje vrijeme uspješno se realizuju mnogobrojni projekti, među kojima se ističu oni koji su vezani za putnu infrastrukturu.

Ovih dana završena je potpuna rekstrukcija i asfaltiranje ulice pored MUP-a u Živinicama koja je bila u jako lošem stanju.

Prvenstveno je izvršena potpuna izmjena kanalizacione mreže u navedenoj ulici, a samim time riješen je i dugogodišnji problem koji su imali stanovnici ove ulice. Nakon izmjene kanalizacione mreže, urađen je i asfaltni dio puta.

Radovi u ovoj ulici u vrijednosti od oko 50.000,00 KM u potpunosti su finansirani iz budžeta Grada Živinice. Izvođač navedenih radova je živinička firma "HOLEX".

Prema riječima gradonačelnika Samira Kamenjakovića, ono što je bitno jeste da se svi projekti rade sistematski i kvalitetno, te da samo tada neće biti problema na urađenoj dionici puta.

"Na području Grada Živinice sve ulice koje želimo da uradimo i završimo uglavnom su vezane za kanalizacionu i vodnu mrežu koja je jako dotrajala i koju uvijek u potpunosti moramo zamijeniti. Tako smo uradili i u ulici pored MUP-a, gdje smo kanalizacionu mrežu morali u potpunosti zamijeniti, a to su one otežavajuće okolnosti kada govorimo o Prvoj i Drugoj ulici koje trebamo u potpunosti renovirati. Ovdje smo u suštini uspjeli riješiti dugogodišnji problem koji su imali stanovnici Druge ulice i prema Centru na mjestu gdje se zadržavala kanalizacija. Preusmjerili smo na Prvu ulicu gdje je kanalizaciona mreža mnogo kvalitetnija i bolja", rekao je on.

Dodaje da su ti projekti završeni sa oko 50.000,00 KM, gdje je urađena potpuna sanacija puta koji je bio devastiran na ulazu prema MUP-u, čime je ovaj projekat u potpunosti završen.

"Ono što nam slijedi jesu radovi u ulici prema Obdaništu i ulici prema zgradi Borova koje ćemo u potpunosti sanirati. Ono što želim napomenuti jeste da je jako dobro što radimo sistematski i kvalitetno, jer uradimo prvo izmjenu kanalizacione mreže pa tek onda put, samo na taj način nećemo imati problema nakon završenih projekata. Mi ćemo u projektu koji planiramo uraditi u naredne tri godine uraditi kompletnu izmjenu kanalizacione i vodne mreže u gradu Živinice. Taj projekat je milionski projekat gdje će nam trebati pomoć sa viših nivoa, a mi smo već u pregovorima sa Vladom Federacije koja će nas uvrstiti u trogodišnji plan, a to je ono najvažnije. Nakon što nas uvrste u trogodišnji plan, mi sigurno možemo izmijeniti kanalizacionu i vodnu mrežu u Prvoj i Drugoj ulici, i kada to uradimo, onda nesmetano možemo presvući asfaltni dio puta. Ono što je najvažnije jeste da su radovi urađeni na jedan kvalitetan način i da je relaksirana kanalizaciona mreža u Drugoj ulici, i sada smo sigurni u tu dionicu puta", pojasnio je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije