Na banjalučkom Laušu niče prva sportska dvorana

11.09.2020. 13:32 / Izvor: Akta.ba
Na banjalučkom Laušu niče prva sportska dvorana

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Miroslav Popržen, naglasio je da je nova sportska dvorana veoma značajna za učenike, ali i za ostale stanovnike Lauša.

Izgradnja nove sportske dvorane na banjalučkom naselju Laušu, uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu – „Sveti Sava“, počeće uskoro nakon što je u petak raspisan tender za izbor izvođača radova.

"Već godinama je velika potreba za ovom sportskom dvoranom, zbog čega je i odlučeno da se započne sa realizacijom ovog značajnog projekta, ukupne vrijednosti 1.35 miliona KM", kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petar Bilčar.

I ova nova dvorana, kako je istakao – funkcionisaće po istom principu kao i dvorana koja se trenutno gradi na Starčevici, u sklopu Osnovne škole „Branko Radičević“.

"Dvorana je projektovana tako da će se u njoj moći održavati i sportska takmičenja za gotovo sve sportove. Takođe, u okviru ovog projekta, biće obnovljeni postojeći školski tereni za fudbal i košarku, te izgrađene i tribine", naveo je Bilčar i dodao da će nova sportska dvorana u naselju Lauš djelovati u okviru Javne ustanove Sportski centar „Borik“.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Miroslav Popržen, naglasio je da je nova sportska dvorana veoma značajna za učenike, ali i za ostale stanovnike Lauša.

"Nastava fizičke kulture do sada se odvijala samo za učenike od šestog do devetog razreda u maloj sali, koja je početkom godine renovirana. Oni bi, po izgradnji, koristili novu dvoranu, čime bi se stvorila mogućnost da časove fizičkog imaju i učenici od prvog do petog razreda", kazao je Popržen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije