Gradi se 50 km novih vodovoda, posao vrijedan pet miliona eura

22.09.2020. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Gradi se 50 km novih vodovoda, posao vrijedan pet miliona eura

U okviru "Vode 2", biće izgrađeno 50 kilometara nove vodovodne mreže, te više desetina kilometara nove kanalizacije.

Više od 2.000 domaćinstva na seoskom i prigradskom području dobiće stabilno vodosnadbijevanje, u okviru velikog investicionog ciklisa "Voda 2".

Izgradnja novih kilometara vodovoda počinje već u četvrtak, na širem području Manjače, a danas je i zvanično parafiran ugovor sa izvođačima radova na "Vodi 2", projektu vrijednom oko pet miliona eura.

U okviru "Vode 2", biće izgrađeno 50 kilometara nove vodovodne mreže, te više desetina kilometara nove kanalizacije.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je naglasio da su ovo najveći projekti izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u gradu u zadnje tri decenije.

"Na međunarodnom tenderu koji je sprovela Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), najuspješniji je bio konzorcijum koji čine preduzeća 'Hidrokop' i 'MG Mind'. Već ove sedmice, tačnije u četvrtak 24. septembra, počinjemo radove na ovom projektu i to u rejonu Manjače", izjavio je Radojičić.

Direktor "Hidorkopa" Radislav Babić, naglasio je da je ovo za njih veliki posao na osnovu kojeg će uposliti domaće radnike i domaću operativu, što je od ogromnog značaja za sve domaće firme.

Babić je precizirao da je rok za završetak kompletnog projekta dvije godine.

U okviru projekta "Voda 2", biće izgrađeni vodovodi u ulicama: Tuzlanskoj i Srpskih ustanika, Braće Miletića, zatim završetak velikog vodovoda u Jagarama,  dio podsistema Zvijezda – Crno vrelo: Bistrica, Kremenovići, Gakovići i Brkići, te integrisanje postojećeg vodovoda u Bronzanom majdanu na Crno vrelo, krak Obrovac, krak Kmećani, te Pozkozarje, Verići i Mišin han.

Kanalizacija će biti izgrađena u Putu srpskih branilaca, potom nekoliko krakova u Drakuliću, nekoliko ulica u Vrbanji, Kuljanima i Adi, te više lokacija na Laušu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije