U Kalesiji se gradi pješačka staza duga tri kilometra

23.09.2020. 13:31 / Izvor: Akta.ba
U Kalesiji se gradi pješačka staza duga tri kilometra

Riječ je o projektu čija je vrijednost 320.000 KM, a gradit će se oko 3.5 kilometara duga pješaka staza.

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić potpisao je ugovor sa direktorom firme "Izgradnja" iz Teočaka Hajrudinom Imširovićem o izgradnji trotoara od Rainaca Donjih do magistralnog puta M4 u MZ Rainci Gornji.

Riječ je o projektu čija je vrijednost 320.000 KM, a gradit će se oko 3,5 kilometara duga pješaka staza.

"Ovo je projekat koji je zaista bio potreban na ovoj dionici puta s obzirom da se veliki broj pješaka kreće na relaciji od Rainaca Donjih prema Raincima Gornjim. Također, treba kazati da su sredstva obezbjeđena iz budžeta naše općine, a ne od donatora ili nekih većih nivoa vlasti", kazao je Ismet Mešić, koordinator projekta ispred Općine Kalesija.

Mešić je kazao da će radovi biti završeni u ovoj godini i da će moderno uređena pješačka staza povezati dvije mjesne zajednice.

"Meni je zaista teško pričati, ovo je nešto što u čovjeku pokreće emocije. Izgradnjom trotoara dobit ćemo sigurnost za pješake, ali i čišću sredinu jer će ovi kanali biti uređeni", kazao je Hasan Paloš, mještanin ovog naselja koji je i ugledni kalesijski privrednik i učitelj u penziji.

Pored ovog značajnog projekta, u narednim danima treba da krene i asfaltiranje dionice puta od Rainaca Donjih prema Tupkoviću, što će povezati općinu Kalesija s gradom Živinice i ubrzati komunikaciju do glavnih centara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije