U toku tender za opremanje dvorane na Starčevici

24.09.2020. 10:19 / Izvor: Akta.ba
U toku tender za opremanje dvorane na Starčevici

Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa "Progresgradnjom".

Radovi na izgradnji nove sportske dvorane na Starčevici, uz Osnovnu školu "Branko Radičević", napreduju odličnim tempom, a buduća dvorana je ovih dana stavljena "pod krov“.

Uz postavljenu krovnu konstrukciju, ovih dana okončano je i malterisanje objekta, a u toku je postavljanje fasade. Tokom dosadašnjih radova, izgrađen je i parking za potrebe buduće sportske dvorane. Uporedo s tim, ovih dana je raspisan i tender za unutrašnje opremanje dvorane.

Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, trebalo bi da bude okončan ove jeseni, čime će učenici ove škole imati bolje uslove za odvijanje časova fizičkog vaspitanja, a u raspoloživim terminima dvorana će biti dostupna za sportiste i klubove.

Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa "Progresgradnjom".

Uporedo sa Starčevicom, na jesen je planiran početak gradnje još jedne nove sportske dvorane, i to uz školu „Sveti Sava“ na Laušu, za šta je u toku tender za izbor izvođača radova.

Time bi Banja Luka u razmaku od samo par godina dobila treću, novu sportsku dvoranu, nakon što je već izgrađena nova dvorana na mjestu nekadašnjeg "Šoping centra".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije