Potpisan ugovor za sanaciju klizišta u općini Vogošća

24.09.2020. 15:32 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor za sanaciju klizišta u općini Vogošća

U prvom sporazumu Uprava se obavezuje da finansijska sredstva u iznosu od 124.989,00 KM doznači Općini Vogošća za sanaciju aktivnih klizišta na području naselja Svrake.

U prostorijama Kantonalne uprave civilne zaštite u Sarajevu upriličeno je potpisivanje dva sporazuma između Općine Vogošća i Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, a potpisali su ih zamjenik načelnika Fetah Kadrić i direktor Uprave Jasmin Terović.

U prvom sporazumu Uprava se obavezuje da finansijska sredstva u iznosu od 124.989,00 KM doznači Općini Vogošća za sanaciju aktivnih klizišta na području naselja Svrake, u skladu sa odlukom Vlade Kantona Sarajevo.

Drugim sporazumom se regulišu prava i obaveze između sporazumnih strana, a u vezi sa sufinansiranjem projekta „Regulacija korita rijeke Ljubine kod kuće Čakal Senada“, od strane Uprave iznosu od 39.811,03 KM, a preostala sredstva do završetka projekta obezbjedit će Općina Vogošća iz svog Budžeta.

Direktor Kantonalne uprave CZ Jasmin Terović istakao je da su ova dva sporazuma nastavak programa preventivnih mjera na sanaciji klizišta i korita rijeka na području općine Vogošća koji Uprava provodi u saradnji sa Štabom CZ i Vladom Kantona Sarajevo.

"Danas su potpisana dva sporazuma od kojih se jedan odnosi na nastavak projekta sanacije korita rijeke Ljubine koji je započet 2019. godine i za koji je Kantonalna uprava CZ izdvojila 50.000 KM u prošloj godini. Drugi sporazum se odnosi na sanaciju klizišta na području naselja Svrake. Općina Vogošća je općina koja ima najveći broj proglašenih klizišta u Kantonu Sarajevo. Ova sredstva su nedostatna za kompletnu sanaciju ovog klizišta i nadam se da ćemo u narednom period ići sa puno većim iznosom za kompletnu sanaciju ovog lokaliteta", dodao je.

U ime Općinskog načelnika sporazume je potpisao zamjenik načelnika Fetah Kadrić.

"Općina Vogošća provešće procedure javne nabavke, ona je pri samom kraju, i u narednih petnaestak dana očekujemo izvođača radova kada je u pitanju sanacija klizišta. Radi se o lokalitetu Mehtefčić za čiju je sanaciju ukupno potrebno oko 600.000 KM i nadam se da ćemo ovaj projekat u potpunosti završiti u narednoj godini", istakao je Kadrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije