Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona KM

04.11.2020. 08:59 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona KM
OTVORI GALERIJU

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović na svom zvaničnom Facebook profilu predstavio je projekat izgradnje kompleksa iznad Panonskih jezera u vrijednosti od 50 miliona KM.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović na svom zvaničnom Facebook profilu predstavio je projekat izgradnje kompleksa iznad Panonskih jezera u vrijednosti od 50 miliona KM. 

Riječ je o projektu tuzlanske firme Deling koji je nastavak investiranja u širenje urbanog dijela grada na sjever. 

"Zemljište je jedan od najvažnijih faktora razvoja grada, pod uslovom da se njime pravilno upravlja. Dobro upravljanje podrazumijeva ekspertno znanje i neprekidni rad velikog tima.
Kontinuirano radimo na urbanističkoj regulativi, rješavanju imovinsko-pravnih problema na zemljištu, stvaranju uslova za privlačenje što više investicija, te izdavanju urbanističkih saglasnosti i odobrenja za građenje, što je složen posao. Za jednu zgradu, u toku pripreme za gradnju i u toku gradnje, vezano je oko 50 malih i srednjih preduzeća i mnogo radnika dakle, gradnja je direktno vezana za broj radnih mjesta. Osim toga, investitori u budžet grada uplaćuju rentu, čija je zakonom određena namjena održavanje i gradnja komunalnih objekata. Od renti koje su u gradski budžet uplatili investitori zgrada, izgradili smo drugo slano jezero, slane vodopade, trg Slobode, stotine kilometara lokalnih puteva i druge komunalne objekte. Danas vam predstavljam veličanstveni idejni projekat tuzlanske firme Deling. Ovaj kompleks vrijedan oko 50 miliona KM, su zamislili iznad Panonskih jezera, iznad ulice prema Gradini, na najvišem vrhu sjeverne padine Tuzle. Ovo je veliki korak. Tuzla će, zahvaljujući ovakvim projektima i dalje ići naprijed. Ne samo naprijed, nego i ispred", napisao je gradonačelnik Imamović.

Početak radova predviđen je za jesen 2021. godine, cjelokupna investicija iznosi oko 50 miliona KM, investitor je Deling Invest. Kompleks će se graditi u dijelu Tuzle poznatijem kao “Bukovčić”, odnosno brdo iznad Panonskih jezera.  Kako Tuzlanski.ba saznaje korisna površina prodajnih stambeno-poslovnih jedinica iznosi ukupno 24.000 metara kvadratnih.

Pored stambenih jedinica projektom je planirana izgradnja luksuznog hotela u sklopu kojeg će biti i panoramski restoran ali i ostali sadržaji (konferencijske sale, fitness centar, bazen…). Pored navedenog, cjelokupan kompleks sadržavat će i potpuni comunity sadržaj za udoban život što uključuje sportske terene, bazen, vrtić, market, apoteku, pekaru i sl. |

Deling Invest već je izgradio stambene objekte Novi Zlokovac u Tuzli i Talas u Sarajevu, a radi na projektu Park Lake Tuzli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije