Završena izgradnja kružnog toka u Hrasnici (Foto)

06.11.2020. 14:00 / Izvor: Akta.ba

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020. godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza.

U ilidžasnkom naselju Hrasnica završeni su radovi na izgradnji kružnog toka.

Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor firme, izvođača radova Mevludin Comerc d.o.o, Almir Bučan, 6. novembra 2020. godine ozvaničili su okončanje radova i pustili u promet saobraćajnicu.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020. godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 180 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM. Izvođenje javne rasvjete  povjereno je firmi Testingelektro d.o.o u vrijednosti 83.686, 59 KM.

Ovaj projekat u potpunosti je finansirala Općina Ilidža.

“Izgradnjom kružnog toka  povezala se Hrasnica sa Ilidžom sa dva kolovoza  po dvije  saobraaćajne trake u dužini 4.6  kilometara. Sam početak  izvođenja radova uslovljen je bio  izmještanjem instalacije van tramvajskog i saobraćajnog pojasa i izmještene su van pojasa saobraćajnice i kružnog toka. Ovaj kruži tok rasteretit će saobraćaj i poslužiti  sigurnosti u saobraćaju", rekao je načelnik Memić.

Urađeno je izmještanje gasovoda, vodovodnih cijevi promjera 100,150,200,400 milimetara, kao i  izmještanje instalacija BH Telekoma i Elektrodistribucije. Stručni nadzor nad izvođenjem obavljao je Zavod  za izgradnju Kantona Sarajevo. Projekat je uradila projektna kuća TZI Inžinjering d.o.o

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije