Općina Stari Grad podržala izgradnju trening centra za policijske službenike

07.11.2020. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Općina Stari Grad podržala izgradnju trening centra za policijske službenike

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara potpisali su u petak ugovor.

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara potpisali su u petak  ugovor prema kojem će ta općina izdvojiti sredstva za realizaciju projekta "Izgradnja, nabavka i opremanje trening centra za policijske službenike i polaznike Policijske akademije".

Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova naslijedila je nekadašnju srednjoškolsku ustanovu u kojoj su se školovale brojne generacije policajaca, a kako je kazao ministar Čampara, na zgradi su već počeli određeni radovi. Podrška Općine Stari Grad im je od velikog značaja.

"Policijska akademija školuje naše buduće policijske službenike i priprema ih za odgovoran i težak posao na pružanju sigurnosti i brizi za sve naše građane. Polaznici te škole trebaju imati adekvatne uslove za rad i mi smo odlučili da se uključimo u projekt izgradnje i opremanja trening centra u skladu sa našim mogućnostima", izjavio je Hadžibajrić, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije