Otvoren stadion s umjetnom travom u Livnu

10.11.2020. 10:10 / Izvor: Akta.ba
Otvoren stadion s umjetnom travom u Livnu

Završeni su radovi na izgradnji stadiona s umjetnom travom na Zgonima u Livnu. Upriličena je svečanost otvorenja uz predstavnike političkog, društvenog, kulturnog i sportskog života Grada Livna.

Završeni su radovi na izgradnji stadiona s umjetnom travom na Zgonima u Livnu. Upriličena je svečanost otvorenja uz predstavnike političkog, društvenog, kulturnog i sportskog života Grada Livna. Okupljene na svečanosti otvorenja prigodnim obraćanjem pozdravio je gradonačelnik Livna Luka Čelan. Izrazio je zadovoljstvo da je u mogućnosti predati na uporabu stadion prije svega djevojčicama i dječacima koji su, sasvim sigurno, budućnost Livna.

Gradonačelnik je istaknuo da su upravo oni na početku svojih životnih utakmica i da je obaveza lokalne zajednice dati im što veće šanse i što bolje uvjete za izrastanje u prave pobjednike. "Sport i sportska kultura su nešto iza čega je Grad Livno uvijek znao stati i biti pravi oslonac, ali na realnim osnovama. Ovaj novi nogometni stadion je novi temelj za zdrav i kvalitetan nastavak rasta livanjskog sporta. Ne bi ga se postidjele ni puno veće sredine od Livna. Trebamo to znati cijeniti. Naš nogometni klub Troglav danas okuplja dvjestotinjak članova. Raspoređeni su u 7 kategorija. To je itekako dovoljan razlog da se održava i poboljšava sportska infrastruktura“, istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Čelan. Podsjetio je i na druge sportske klubove koji djeluju u Livnu i pohvalio njihov rad. „Želim da svako ovo dijete svoje prve sportske uspjehe doživi upravo ovdje. U mjestu u kojem je rođeno i na stadionu koji je građen za dobrobit zajednice“, dodao je gradonačelnik Čelan te zahvalio svima koji su znali prepoznati još jedan u nizu velikih projekata Grada Livna.

Svečanosti otvorenja stadiona s umjetnom travom nazočila je i zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog Doma Parlamentarne Skupštine BiH Borjana Krišto i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić. „Ovo je samo jedan u nizu projekata Grada Livna i izvršne vlasti na čelu sa gradonačelnikom Lukom Čelanom, od svih infrastrukturnih i svih drugih sadržaja važnih za razvoj zdrave populacije. Na ovakav način populariziramo šport koji ima veliko značenje, doprinosimo razvoju športa i športske kulture i zdravijem načinu života naših mlađih generacija“, istaknula je Krišto i dodala da će izvršna vlast i dalje nastaviti raditi na svim značajnim projektima koji osiguravaju dobre uvjete, zdrav život i sigurnu budućnost svih onih koji žive u gradu Livnu. U izgradnju stadiona s umjetnom travom u Livnu uloženo je 664 821,45 KM. Veličina terena je sto puta šezdeset i dva metra.

Cjelokupna sredstva osigurana su kroz proračun Grada Livna. Stadion je nakon obraćanja i simboličnim početnim udarcem nogometne lopte, otvorenim proglasio gradonačelnik Livna Luka Čelan. Potom je uslijedila utakmica mlađih uzrasnih kategorija NK Troglav i NK Kamešnica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije