Imamović: Nastavlja se trend gradnje u Tuzli

10.11.2020. 10:47 / Izvor: Akta.ba
Imamović: Nastavlja se trend gradnje u Tuzli

Podsjeća da investitor svake zgrade ima obavezu uređenja zelene površine.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović putem svoje zvanične Facebook stranice predstavio je nastavak trenda gradnje u Tuzli i poručio kako bez intezivne gradnje nema većeg zapošljavanja ali ni održavanja komunalne infrastrukture.

Kazao je da, ko je protiv gradnje zgrada, on je i protiv investicija, a samo nove investicije omogućavaju čuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, gradnja zgrada puni gradski budžet sredstvima na ime rente, a iz tih sredstava se po zakonu obavezno gradi komunalna infrastruktura.

Iz prihoda od rente gradi se i održava i vodovodna, kanalizaciona i mreža oborinskih voda, mreža grijanja, grade se ceste, mostovi, gradiće se i pokretno stepenište, trgovi, parkovi, vrši se ozelenjavanje. Podsjeća da investitor svake zgrade ima obavezu uređenja zelene površine.

"Za gradnju jedne zgrade vezano je oko pedeset malih i srednjih preduzeća, mnogo radnika. Grad u kojem se gradi je grad koji se razvija i raste. Naš višegodišnji i kontinuirani trud na razvoju Tuzle, stručni i pošteni rad velikog tima državnih službenika, kao i rad i trud naših privrednika, učinili su ovaj grad privlačnim za investitore. Obasuti smo zahtjevima investitora za gradnju kolektivnih poslovnih i stambenih zgrada", kaže gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

Neki kažu kako im je dosta gradnje zgrada u Tuzli?! Moram im poručiti da bez intenzivne gradnje ne bi bilo ni većeg...

Posted by Jasmin Imamović on Monday, November 9, 2020

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije