U toku radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala u Mostaru

11.11.2020. 07:42 / Izvor: Akta.ba
U toku radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala u Mostaru

Predviđena je rekonstrukcija dijela priključnog kanalizacionog kolektora iz Doma zdravlja Mostar kako bi se izbjeglo plavljenje partera.

U toku su radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala koji iz Ulice kneza Mihajla Viševića Humskog  (bivša Liska ) preko Ulice hrvatskih branitelja i Bulevara narodne revolucije ide do rijeke Neretve, priopćeno je iz Službe za građenje infrastrukturnih objekata Grada Mostara. 

Spomenuta kanalizacija je stara više od stotinu godina i na prometnici je prije određenog vremena došlo do urušavanja kanala. S obzirom da je prometnica na kojoj se urušio kanal sada kategorizirana kao magistralna prometnica, pristupilo se poslovima zamjene starog odvodnog kanala s PP rebrastim cijevima promjera 800 mm na dužini od 100 m čime će se izbjeći eventualno novo urušavanje prometnice.

Također, predviđena je rekonstrukcija dijela priključnog kanalizacionog kolektora iz Doma zdravlja Mostar kako bi se izbjeglo plavljenje partera.

Radove izvodi HP Investing d.o.o. Mostar prema projektu JP Vodovod d.o.o. Mostar, a nadzor nad radovima vrši INPROS d.o.o. Mostar.

Vrijednost ugovora za radove iznosi 198.183,93 maraka s PDV-om, a vrijednost ugovora za nadzor iznosi 1.398,15 maraja s PDV-om. Oba ugovora se financiraju sredstvima Vlade FBiH, navodi se u priopćenju.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije