Druga faza radova: Nastavlja se rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu

13.11.2020. 09:46 / Izvor: Akta.ba
Druga faza radova: Nastavlja se rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu

KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo objavio je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji dijelova vodovodne mreže u Sarajevu - Faza II.

KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo objavio je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji dijelova vodovodne mreže u Sarajevu.

Radi se o drugoj fazi radova koji će se finansirati sredstvima od EBRD-a u iznosu od oko 1,3 miliona EUR-a, a tiče se rekonstrukcije cjevovoda u dužni od oko 4,9 kilometara.

Podsjetimo, u junu ove godine potpisan je ugovor za realizaciju prve faze radova. Radove je izvodila sarajevska firma Mibral.

Radi se o projektu koji se finansira iz ukupnog programa EBRD-a u iznosu od 25 miliona eura.

Također, sredstvima kredita EBRD-a izvršena je rekonstrukcija pumpnih stanica i montaža nove opreme.

"U okviru radova na rekonstrukciji P.S. „Bačevo“, P.S. „Centar“ i P.S. „Alipašin Most“, finansiranih sredstvima kredita EBRD, aktuelna montaža nove srednjenaponske i niskonaponske opreme u P.S. „Centar“, sa pratećim pripremnim radovima za puštanje istih u rad", navode iz VIK-a.

Montaža novih niskonaponskih ormara je izvršena i na PS „Alipašin Most“. Na PS "Bačevo" je završena rekonstrukcija na svim bunarskim postrojenjima koja obuhvataju zamjenu transformatora, srednjenaponskih postrojenja kao i interne kablovske 10 kV mreže.

Na P.S. "Bačevo" završena izgradnja nove kontejnerske transformatorske stanice TS Bunar B18, za koju je izvršen tehnički prijem i sa okončanjem ove procedure ista će biti puštena u rad.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije