Pripremni radovi za postavljanje asfalta na mostarskom bulevaru

08.12.2020. 08:42 / Izvor: Akta.ba
Pripremni radovi za postavljanje asfalta na mostarskom bulevaru

Radove izvodi HP Investing d.o.o. Mostar prema projektu JP Vodovod d.o.o. Mostar, a nadzor nad radovima vrši INPROS d.o.o. Mostar.

U Mostaru su nastavljeni radovi na rekonstrukciji starog odvodnog kanala koji iz Ulice kneza Mihajla Viševića Humskog (bivša Liska) preko Ulice hrvatskih branitelja i Bulevara narodne revolucije ide do rijeke Neretve.

Ukoliko vremenske prilike budu pogodne slijedi postavljanje asfalta kako bi se promet ovom magistralnom prometnicom mogao normalno odvijati, priopćeno je iz Grada Mostara.

Kanalizacija u ovom dijelu grada stara je više od stotinu godina i na prometnici je prije određenog vremena došlo do urušavanja kanala. S obzirom da je prometnica na kojoj se urušio kanal sada kategorizirana kao magistralna prometnica, pristupilo se poslovima zamjene starog odvodnog kanala s PP rebrastim cijevima promjera 800 mm na dužini od 100 m čime će se izbjeći eventualno novo urušavanje prometnice.

Također, u okviru ovog projekta predviđena je rekonstrukcija dijela priključnog kanalizacijskog kolektora iz Doma zdravlja Mostar kako bi se izbjeglo plavljenje partera.

Radove izvodi HP Investing d.o.o. Mostar prema projektu JP Vodovod d.o.o. Mostar, a nadzor nad radovima vrši INPROS d.o.o. Mostar.

Vrijednost ugovora za radove iznosi 198.183 maraka s PDV-om, vrijednost ugovora za nadzor iznosi 1.398 maraka s PDV-om, a oba ugovora se financiraju sredstvima Vlade FBiH, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije