Obnova tuzlanske dvorane Mejdan odvijat će se po etapama

08.12.2020. 14:11 / Izvor: Agencija Anadolija
Obnova tuzlanske dvorane Mejdan odvijat će se po etapama

Sportsko kulturno-privredni centar Mejdan u Tuzli u julskim poplavama pretrpio je ogromnu štetu.

Sportsko kulturno-privredni centar Mejdan u Tuzli u julskim poplavama pretrpio je ogromnu štetu. U potpunosti je uništen parket u velikoj dvorani, kuglana, poslovni prostori, svlačionice… Od 24. jula menadžment Mejdana, Grad Tuzla i UNDP vode aktivnosti na sanaciji štete koja je procijenjena na 1,7 milion KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“Grad Tuzla i UNDP su potpisali sporazum o izboru projektantske kuće. Taj posao je okončan, izabrana je projektantska kuća, koja ima na raspolaganju sedam sedmica da sačini projekat sanacije koji će se realizovati u etapama”, kaže Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan.

Zahvaljujući angažmanu menadžmenta Mejdana, podršci Grada Tuzle, UNDP-a, privrednika i građana, započela je sanacija malih svlačionica, u funkciju je stavljena sauna, a radi se na postavljanju led rasvjete u hodnicima.

“Najvažnije je da u prvoj etapi zaštitimo objekat od ponovnog plavljenja. Zatim moramo pristupiti postavljaju parketa u velikoj dvorani, reparaciji teleskopskih tribina, postavljanju kuglane sa šest traka koja će zadovoljavati kriterije za održavanje evropskih mečeva”, kaže naš sagovornik.

Sportski kolektivi u Tuzli na raspolaganju trenutno imaju samo malu dvoranu Mejdan i svi s nestrpljenjem čekaju da se postavi parket u velikoj dvorani kako bi se normalizirao trenažni proces.

“Vjerujte da i mi svi jedva čekamo da krenu radovi. Poplava koja nas je pogodila je bila nezapamćena i zbog toga moramo dužnu pažnju posvetiti zaštiti objekta od plavljenja. Preliminarno nam je potrebno oko 400.000 KM za parket u velikoj dvorani, 250.000 za reparaciju teleskopskih tribina, 200.000 za kuglanu… Želimo da Mejdan ponovo zasija punim sjajem, da ostane istinski hram bh. sporta i da u našim dvoranama igraju kako klubovi iz Tuzle tako i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Svako ko je jednom osjetio navijačku atmosferu u Mejdanu poželio je opet da se vrati. Upravo to želimo i u budućnosti”, kaže Elezović. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije