Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata u USK

11.12.2020. 11:23 / Izvor: Akta.ba
Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata u USK

Neki od ovih projekata su već završeni, a dogovorena je dinamika građevinskih radova na zamjeni krova sportske dvorane Tehničkog školskog centra u Bihaću, te zamjene vanjske stolarije u cazinskoj osnovnoj školi.

Nakon što je okončana tenderska procedura za građevinske radove, u organizaciji Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u sali za sjednice Vlade Unsko-sanskog kantona održan je radni sastanak vezano za početak izvođenja radova u okviru implementacije projekta „Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata Unsko-sanskog kantona“.

Cilj sastanka bio je dogovor o dinamici i rasporedu izvođenja radova koji se odnosio na građevinske radove na zamjeni krova na objektu JU Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola Bihać – sportska dvorana i zamjeni vanjske stolarije na objektu Osnovna škola Cazin II iz Cazina.

Sastanku su pored sufinancijera predstavnika Ministarstva, gradova Bihaća i Cazina i UNDP-a, učestvovali i korisnici objekata, odnosno predstavnci ova dva školska objekta, te predstavnci, izvođača radova, firme NIWEX d.o.o. Derventa i Limometal d.o.o. Cazin i nadzora, firma IG d.o.o. Banja Luka.

Naime, Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona u sklopu primjena mjera energijske efikasnosti na javnim objektima u vlasništvu Unsko-sanskog kantona, u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija 30. juna 2020. godine, te gradovi Bihać i Cazin, potpisali su Sporazume o sufinanciranju u svrhu implementacije projekta pod nazivom „Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata Unsko-sanskog kantona“. Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata Unsko-sanskog kantona financirano je od strane Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, Vlade Švedske, Zelenog klimatskog fonda, Grada Bihaća i Grada Cazina, a radovi će biti implementirani kroz Razvojni program Ujedinjenih nacija. 

Prvi sastank održan je 27.10.2020.godine, kada su bili učesnici u projektu u dijelu koji se onosi na mašinske radove i čija je implementacija u toku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije