Za izgradnju i opremanje graničnih prelaza Osoje i Doljani 8,4 miliona KM

16.12.2020. 15:58 / Izvor: Akta.ba
Za izgradnju i opremanje graničnih prelaza Osoje i Doljani 8,4 miliona KM

Uprava za indirektno oporezivanje je planirala izgradnju graničnih prelaza Osoje i Doljani.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Uprave za indirektno oporezivanje BiH, donijelo je Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja i opremanje graničnog prelaza Osoje“, procijenjene vrijednosti 4.200.000 KM.

Na sjednici je donesena i Odluka o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja i opremanje graničnog prelaza Doljani“, procijenjene vrijednosti 4.200.000 KM.

Ugovorom o graničnim prelazima između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske Granični prelaz Osoje - Vinjani Gornji određen je kao međunarodni granični prelaz za putnički saobraćaj, uz promet praznih kamiona, a Granični prelaz Doljani - Metković kao međunarodni granični prelaz za putnički saobraćaj.

Izgradnja i opremanje ova dva granična prelaza biće finansirani iz sredstava koja su Upravi za indirektno oporezivanje odobrena Zakonom o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Uprava za indirektno oporezivanje je planirala izgradnju graničnih prelaza Osoje i Doljani, jer raspoloživa infrastruktura na postojećim ne zadovoljava ni minimum uslova propisanih, Pravilnikom o standardima i uslovima izgrađenosti i opremljenosti graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije