Uskoro početak izgradnje autoputa Banjaluka - Prijedor

24.02.2021. 13:26 / Izvor: Akta.ba
Uskoro početak izgradnje autoputa Banjaluka - Prijedor

Pred Prijedorom je jedna ozbiljna investicija, a to je izgradnja autoputa čija realizacija se može očekivati u najskorije vrijeme.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u utorak, 23. februara, je boravio u Prijedoru gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem. Izgradnja autoputa Banjaluka-Prijedor i pozicija Prijedora u Republici Srpskoj bile su teme njihovog razgovora, prenosi prijedor24.com.

Pred Prijedorom je jedna ozbiljna investicija, a to je izgradnja autoputa čija realizacija se može očekivati u najskorije vrijeme, nakon donošenja odgovarajućih odluka Narodne skupštine, najavio je Čubrilović.

"To će biti podrška ljudima iz Prijedora koji žele da ta investicija što prije uđe u svoju realizaciju kako bi firme, prije svega iz Prijedora, i građani Prijedora i svi oni koji su naslonjeni na tu dionicu autoputa osjetili šta to donosi i šta to znači. Riječ je o realizaciji projekta na godišnjem nivou oko 100 mil EUR za jednu lokalnu zajednicu čiji je budžet nešto veći od 20 mil EUR. Može samo da se pretpostavi šta bi to moglo značiti u dohotku koji dolazi i donosi u sam grad", rekao je Čubrilović,.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović ocjenio je da je izgranja autoputa veoma značajna za Prijedor i Prijedorčane, jer će od toga svi imati koristi. Pavlović je dodao da je sa predsjednikom Narodne skupštine razgovarao i o pozicioniranju Prijedora u Republici Srpskoj.

"Razgovarali smo o pozicioniranju Prijedora u RS i onome što je neophodno ovom gradu, kao i tome šta Prijedor treba da uradi kako bi dobio određenu podršku od NS RS i Vlade RS. Imaćemo saradnju po svim pitanjima koja su od velikog značaja za Prijedor. Ta podrška je neupitna", rekao je Pavlović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije