Potvrdio FERK: Na mostarskoj stambenoj zgradi niče fotonaponska elektrana

25.03.2021. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Potvrdio FERK: Na mostarskoj stambenoj zgradi niče fotonaponska elektrana

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na sjednici u srijedu u Mostaru izdala je dvije dozvole za proizvodnju električne energije.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na sjednici u srijedu u Mostaru izdala je dvije dozvole za proizvodnju električne energije.

Dozvola je izdana podnositelju zahtjeva Fotonaponska elektrana LLF-o, vlasnici Višnji Bošnjak, za solarnu fotonaponsku elektranu na stambenoj zgradi u Mostaru, te obnovljenu dozvolu za rad gospodarskom društvu "ENERXIA" d.o.o. Bugojno za solarnu fotonaponsku elektranu na području općine Bugojno.

Izdane su i tri dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE. Riječ je o dvije solarne fotonaponske elektrane na području Čapljine podnositelju zahtjeva "PROMEX" d.o.o. Čapljina i podnositelju zahtjeva "D.O.O. INTERPANEL" Bihać za solarnu fotonaponsku elektranu na području općine Bihać.

Obnovljene su četiri dozvole iz sektora naftnog gospodarstva, i to za gospodarsko društvo "ANTUNOVIĆ AGS" d.o.o. Orašje - dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om i dozvola za transport naftnih derivata cestovnim prometom, zatim gospodarskom društvu "ISTRABENZ PLINI" d.o.o. Breza dozvola za trgovanje LPG-om, te dozvola za rad za transport naftnih derivata cestovnim prometom za "SLIŠKO" d.o.o. Žepče.

FERK je usvojio i uputio u postupak opće rasprave nacrt dozvole za rad za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, podnositelja zahtjeva d.o.o. "BAREL" Cazin. Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrt dozvole na web stranici www.ferk.ba i dostaviti pisani komentar na nacrt do 2. travnja 2021. godine do 10 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Na kraju, FERK je donio rješenje po žalbi kupca na akt koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, navodi se u priopćenju iz FERK-a. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije