Uskoro rekonstrukcija prizemlja za potrebe dnevne bolnice "Abdulah Nakaš"

07.06.2021. 12:15 / Izvor: Akta.ba
Uskoro rekonstrukcija prizemlja za potrebe dnevne bolnice 'Abdulah Nakaš'

Vlada Kantona Sarajevo donijela je na sjednici održanoj krajem maja odluku o usvajanju projekta rekonstrukcije i adaptacije prizemnog dijela objekta.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je na sjednici održanoj krajem maja odluku o usvajanju projekta rekonstrukcije i adaptacije prizemnog dijela objekta za potrebe dnevne bolnice JU Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Sredstva za realizaciju projekta planirana su Budžetom Kantona Sarajevo za 2021. godinu i Programom utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Budžetom Kantona Sarajevo za 2021. godinu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, u ukupnom iznosu od 208.000 KM iz kreditnog zaduživanja.

Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo zaduženo je da u skladu sa Procedurama zaduživanja Kantona Sarajevo na osnovu unutrašnjeg i vanjskog duga i izdavanja garancija pokrene propisane procedure o kreditnom zaduživanju za projekat.

Za poslove stručnog nadzora nad izvođenjem radova na realizaciji projekta zadužen je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Po okončanoj proceduri kreditnog zaduženja i odobravanju kreditnih sredstava, projekat će biti implementiran u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, navodi se u odluci objavljenoj u Službenim novinama KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije