Za mjesec dana početak radova na hotelu Ruža

22.04.2013. 10:29 / Izvor: Dnevni list
Za mjesec dana početak radova na hotelu Ruža

Nastavak radova na obnovi hotela Ruža u Mostaru, čija je izgradnja obustavljena prije sedam godina trebao bi početi za mjesec dana, potvrdili su iz tvrtke ANS Drive iz Sarajeva, koja je glavni izvođač radova.

Nastavak radova na obnovi hotela Ruža u Mostaru, čija je izgradnja obustavljena prije sedam godina jer je UNESCO ocijenio da se hotel ambijentalno ne uklapa u zaštićenu povijesnu jezgru zbog podizanja četvrtog kata, trebao bi početi za mjesec dana, potvrdili su iz tvrtke ANS Drive iz Sarajeva, koja je glavni izvođač radova.

Tehnička dokumentacija

Na spomenutom gradilištu je još u veljači počela priprema za izgradnju, no ubrzo se sve stišalo, pa se ponovno probudila sumnja da se dugogodišnja trakavica oko hotela nastavlja. Dovoljno je proći pored gradilišta i uvjeriti se da od radova za sada nema ništa. No, izvođači tvrde da nema mjesta brizi, jer će uskoro umjesto kostura zgrade dobrodošlica za tisuće turista koji godišnje posjete Mostar biti elitni hotel.

„Radi se na prikupljanju tehničke dokumentacije. Prema našim očekivanjima, za mjesec dana će početi radovi“, kazao je Enver Popovac, rukovoditelj tehničke pripreme u tvrtki ANS Drive.

Podsjetimo, predstavnici Uprave hotela su još u veljači najavili da će objekt biti završen u roku od 18 mjeseci. Također je najavljeno kako će “Ruža” imati između 25.000 i 27.000 kvadratnih metara, dva bazena, velike kongresne dvorane, ogromne kafeterije, 270 apartmana, dakle sve što jedan hotel na svjetskoj razini ima. Također dodajmo i to kako bi se objekt trebao graditi onako kako je bio predviđeno u posljednjim nacrtima, rušenje posljednjeg kata neće biti potrebno, no neće se moći izgraditi dodatni sadržaji na krovu koji su bili predviđeni.

Trakavica oko hotela

Informacija da će početi radovi na izgradnji hotela “Ruža” pobudila je veliko zanimanje građana Mostara. Mnogi se nadaju da bi sada konačno mogla biti stavljena točka na ovaj slučaj koji je godinama ostajao neriješen u svojevrsnoj “igri” između investitora, Agencije za privatizaciju, ali i mnogih lobija.

(foto: skyscrapercity.com)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije