Objavljen poziv za izvođenje radova na Skakavcu, Boračkom jezeru i izvoru Sane

18.06.2021. 11:08 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv za izvođenje radova na Skakavcu, Boračkom jezeru i izvoru Sane

U sklopu druge faze projekta Via Dinarica objavljen je Javni poziv za izvođenje infrastrukturnih radova i nabavku mobilijara na lokalitetu Skakavac.

U sklopu druge faze projekta Via Dinarica objavljen je Javni poziv za izvođenje infrastrukturnih radova i nabavku mobilijara na lokalitetu Skakavac, Općina Centar Sarajevo, za građevinske radove na lokaciji Boračko jezero, općina Konjic te građevinske radove na lokaciji "Izvor Sane", opština Mrkonjić Grad.

Ovaj projekat implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).  

Druga faza projekta Via Dinarica se provodi u saradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj da promovira značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da omogući bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencija za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS) sufinansiraju Javni poziv za izvođenje infrastrukturnih radova i nabavku mobilijara na lokalitetu Skakavac, a cilj mu je da doprinese poboljšanju ekonomskih prilika i životnog standarda duž staza Via Dinarice putem integracije domaćih proizvoda u turističku ponudu.

Poziv je otvoren do 23. juna 2021. godine do 10 sati, a više informacija o načinu prijave možete naći na linku.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije