U Modriči počela izgradnja zatvorenog bazena vrijednog 2,3 miliona KM

26.06.2021. 11:27 / Izvor: SRNA
U Modriči počela izgradnja zatvorenog bazena vrijednog 2,3 miliona KM

Predviđeni kapacitet bazena je 120 korisnika koji bi u isto vrijeme mogli da budu u objektu.

U Modriči je danas počela izgradnja zatvorenog bazena, za čiju će gradnju i opremanje Opština i švajcarska Humanitarna fondacija "Obervalis - djeca našeg svijeta" obezbjediti 2.300.000 KM.

Načelnik Modriče Jovica Radulović rekao je da je Opština za izgradnju bazena obezbijedila građevinsko zemljište, projektnu i građevinsku dokumentaciju, a sredstvima lokalnog budžeta bit će finansiran veći dio radova.

"Radovi će biti izvođeni u dvije faze, od kojih prva podrazumijeva izvođenje građevinskih radova, ukupne vrijednosti oko 1.000.000 KM, a rok izgradnje 120 dana", rekao je novinarima Radulović.

On je naveo da je završetak druge faze, opremanje bazena, planirano za kraj marta 2022. godine, kada će bazen sa pratećim sadržajima biti pušten u upotrebu.

Radulović je napomenuo da se bazen gradi na lokaciji između Gradske dvorane i Fudblaskog stadiona "Modriča", u neposrednoj je blizini Dječijeg obdaništa, Centra za djecu sa posebnim potrebama i "Kafeterije", koji su zajedničkim ulaganjem Fondacije i opštine Modriča izgrađeni 2015. i 2017. godine.

 


Branko Vidić, Modričanin na radu u Švajcarskoj, koji je spona između opštine Modriča i Fondacije "Obervalis", rekao je da je iz prijateljstva sa predstavnicima Fondacije vidio priliku da može da pomogne svojoj lokalnoj zajednici.

"Moj dobar prijatelj Jozef Fuks, predsjednik Fondacije i njegovi saradnici su nakon prve posjete Modriči 2015. godine odlučili da investiraju u projekte koji će koristiti osobama sa posebnim potrebama i drugim građanima Modriče", rekao je Vidić.

Vidić je naveo da će u prvoj fazi Fondacija obezbijediti 287.000 eura, a moguća je pomoć i u nastavku gradnje bazena u narednoj godini.

Izvođač radova je preduzeće "Braća Mićić" iz Modriče.

Predviđeni kapacitet bazena je 120 korisnika koji bi u isto vrijeme mogli da budu u objektu.

Prema podacima opštinskog Odjeljenja za urbanizam, ukupna korisna površina kompleksa bazena sa svlačionicama, kafićem, radnim kancelarijama je 2.400 metara kvadratnih, dok je vodena površina oba bazena 1.700 metara kvadratnih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije