Kroz četiri mjere Opština Modriča subvencionirala privrednike

04.11.2020. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Kroz četiri mjere Opština Modriča subvencionirala privrednike

Programom koji je usvojen predviđene su četiri mjere.

U vrijeme pandemije koronavirusa Opština Modriča nije isplaćivala novčane pomoći za privrednike, ali je izdvajala sredstva za nabavku dezinfekcionih sredstava, maski i rukavica.

"Skupština opštine Modriča je na sjednici održanoj 11.06.2020. godine usvojila Program dodjele subvencija poslovnim subjektima pogođenim krizom izazvanom novim virusom korona (Covid 19). Na osnovu usvojenog programa raspisan je Javni poziv za dodjelu subvencija, koji je bio otvoren od 01.07. do 01.09.2020. godine", kazali su za Akta.ba.

Programom koji je usvojen predviđene su četiri mjere. Riječ je o subvenciji/oslobađanju plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena pravnog lica ili preduzetnika na poslovnim prostorijama, oslobađanje plaćanja komunalne takse za privremeno zauzimanje javnih površina, subvencija iznosa redovne kamate na kredite i subvencija/oslobađanje zakupnine za poslovne prostore čiji su zakupodavci javna preduzeća i ustanove kojima je osnivač Skupština opštine Modriča.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti