Da li će konačno početi izgradnja Airport centra Sarajevo?

07.01.2013. 09:30 / Izvor: Oslobođenje
Da li će konačno početi izgradnja Airport centra Sarajevo?

Sarajevo je postalo isuviše malo za veliki broj šoping-centara koji su izgrađeni u zadnjih nekoliko godina. Iako se još nije počelo sa njegovom gradnjom, Airport Centar pobudio je veliko interesovanje Sarajlija.

Sarajevo je postalo isuviše malo za veliki broj šoping-centara koji su izgrađeni u zadnjih nekoliko godina. Iako se još nije počelo sa njegovom gradnjom, Airport Centar pobudio je veliko interesovanje Sarajlija.

Zahvaljujući blizini Aerodroma, ali i direktnoj vezi s njim, ovaj centar će privlačiti i turiste i poslovne ljude da iskoriste vrijeme dok čekaju let za kupovinu u posljednjem trenutku, bez plaćanja poreza za turiste.

Izgradnja Airport Centra Sarajevo trebala bi početi uskoro, dok je otvaranje planirano ove godine. U svojoj ponudi, ovaj novi prestižni trgovački centar će na prostoru površine 35.000 kvadratnih metara imati veliki izbor brendova, proizvoda i usluga, od kojih će se neki prvi put naći na tržištu Bosne i Hercegovine.

Igraonica za djecu

Na dva sprata oko 110 prodavnica nudiće svoju robu i usluge, uključujući, između ostalog i hipermarket, trgovinu elektroničke robe, žensku, mušku i modu za djecu, cipele, sportske artikle, namještaj i opremu za uređenje doma. Pored velikog gastro-prostora, restorani, barovi i kafići širom centra nudit će široki izbor domaćih i stranih jela i pića i pružiti mogućnost za predah tokom šopinga u Airport Centru.

Ono na što su posebno ponosni u ovom centru jeste i igraonica za djecu, gdje će roditelji moći ostaviti svoje mališane da uživaju u sigurnom i zaštićenom okruženju, dok oni budu u šetnji centrom.

Kao i u svim svjetskim šoping-centrima u blizini aerodroma, i ovaj će nuditi multipleks kino, koje će se nalaziti direktno iznad i imati pristup iz gastro-prostora, gdje će se pružati mogućnost zabave svim generacijama u osam kino-dvorana, od kojih će jedna biti luksuzna sala s velikim udobnim sjedištima.

S obzirom na to da Airport Centar Sarajevo nije namijenjen samo građanima Sarajeva, već i stanovnicima okolnih područja, mogućnost parkiranja i pristupa je od najveće važnosti. Parking će biti obezbijeđen kako vani, tako i u garaži, kapaciteta 1.500 sigurnih mjesta za parkiranje. Pored javnog prevoza koji je u funkciji zahvaljujući blizini Aerodroma Sarajevo, biće također osigurani i besplatni autobusi koji će saobraćati na relacijama od ACS-a do najvećih stambenih područja u tom dijelu grada, kao i do obližnjih tramvajskih stanica i nazad.

Nova radna mjesta

Airport Centar Sarajevo predstavlja zajedničku investiciju Innovation Park Development i Karimpol Grupe, koji već godinama rade na izgradnji komercijalnih nekretnina u srednjoistočnoj i jugoistočnoj Evropi, zajedno s Aerodromom Sarajevo.

Izgradnjom Airport Centra otvorit će se šanse za mnoga nova radna mjesta i time značajno doprinijeti bruto domaćem proizvodu Sarajeva.

Sekretarica direktora Airport Centra Sarajevo Amera Bekana kazala nam je da direktor ipak još ne želi davati izjave za javnost. Da li će se ove godine izgraditi još jedan u nizu centara u Sarajevo, ostaje nam da vidimo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije