U industrijskoj zoni u Lukavcu postavljen temeljac za izgradnju fabrike Voith

03.07.2021. 08:23 / Izvor: Akta.ba
U industrijskoj zoni u Lukavcu postavljen temeljac za izgradnju fabrike Voith
OTVORI GALERIJU

U industrijskoj zoni u Lukavcu danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike investitora VOITH – Voith hydro Bosnia d.o.o.

U industrijskoj zoni u Lukavcu jučer je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike investitora VOITH – Voith hydro Bosnia d.o.o.

Događaju su prisustvovali općinski načelnik sa saradnicima, predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac sa vijećnicima, predstavnici javnih ustanova i preduzeća, predstavnici investitora, predstavnici kompanije Voith hydro Bosnia d.o.o. sa saradnicima, kao i predstavnici izvođača radova.

Završetak radova izgradnje objekta planiran je za decembar 2021. godine ili januar 2022. godine.

Predstavnici investitora i kompanije Voith hydro Bosnia d.o.o. su se zahvalili općinskom načelniku Edinu Deliću, administraciji Općine Lukavac i Općinskom vijeću Lukavac na brzom reagovanju, zalaganju i apsolutnoj podršci ovom projektu, te su istakli da će se kompanija na razne načine odužiti općini Lukavac tokom planiranog dugogodišnjeg poslovanja.

Delić je uputio čestitke investitoru i kompaniji Voith hydro Bosnia d.o.o., zahvalio se na prepoznavanju općine Lukavac kao dobre sredine za investiranje i poželio uspjeh u radu.

Posebno je naglasio značaj realizacije ovog projekta zbog činjenice da je rezultat otvaranje novih radnih mjesta u kompaniji čiji proizvodni procesi ne zagađuju okolinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije