Na Jahorini će biti izgrađen "Hotel Partizan", saznajemo kako izgleda i koliko košta

01.09.2021. 14:44 / Izvor: Akta.ba
Na Jahorini će biti izgrađen 'Hotel Partizan', saznajemo kako izgleda i koliko košta
OTVORI GALERIJU

Na Jahorini bi uskoro trebala početi gradnja "Hotela Partizan" koja će Vladu RS koštati oko sedam miliona KM.

Na mjestu devastiranog Doma Partizana na Jahorini uskoro bi trebala početi gradnja "Hotela Partizan" koja će Vladu RS koštati oko 6,9 miliona KM, saznaje Akta.ba. Na kvadraturi od 2996 m2, hotel će imati 19 apartmana i 20 soba.

Naime, Ugostiteljski servis Vlade RS objavio je tender za projektovanje, rekonstrukciju, nadogradnju i adaptaciju postojećeg objekta "Dom Partizan" i dogradnju novog luksuznog objekta "Hotel Partizan" koji će biti istih dimenzija. Tender se odnosi i na izgradnju internih saobraćajnica, parkinga, welnes centra i parternog uređenja.

Vrijednost tendera bez PDV-a je 5,9 miliona KM, a rok za preuzimanje tenderske dokumentacije 15.09.2021.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, najkraći rok za završetak kompletnog posla koji je predmet nabavke po sistemu „ključ u ruke“ je 12 mjeseci, od dana uvođenja izvođača u posao. 

Naručilac se obavezuje da uvede izvođača u posao najkasnije 15 dana od dana zaključenja ugovora. 

Što se tiče tehničke i profesionalne sposobnosti, ponuđači trebaju posjedovati uspješno iskustvo u realizaciji jednog  ugovora  po principu ″ključ u ruke u  ukupnoj vrijednosti najmanje  5.900.000,00KM bez PDV-a, radovi moraju biti okončani u naznačenom periodu da bi ovaj uslov bio ispunjen, a ugovor je mogao biti zaključen i radovi započeti i prije tog perioda (u ranijim godinama).

Također, ponuđač mora imati najmanje 20 stalno zaposlenih ili angažovanih radnika građevinske struke.

Kako se navodi u opisu budućeg "Hotela Partizan", predviđeno je da ima podrum u dijelu ispod SPA centra, prizemlje, tri sprata i potkrovlje.

Podrumski dio objekta se nalazi ispod SPA centra. U podrumu su projektovane tehničke prostorije ispod i oko bazena. U podrumu će se nalaziti i prostorija planirana za skijašnicu koja ima direktan izlaz iz objekta na teren.

Na prizemlju objekta predviđene su zajedničke prostorije i spa centar. Sa jugozapadne strane prizemlja predviđen je ulaz u hotel. Ispred ulaza u hotel planirana je nadstrešnica. Ulazni hol povezan je sa komunikacijom za spratove ( lift i stepenište) .

Na prvom, drugom i trećem spratu hotela planirane su sobe sa kupatilom i hodnikom i apartmani koji imaju dvije sobe (dnevnu i spavaću) i kupatilo.

Na potkrovlju hotela planirane su spavaće sobe koje su povezane sa sobama sa trećeg sprata i tako formiraju duplekse.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije