Mostar dobiva 8 milijuna KM vrijedan obrazovni centar

30.04.2013. 11:50 / Izvor: Večernji List
Mostar dobiva 8 milijuna KM vrijedan obrazovni centar

Izgradnja suvremeno opremljenog školskog centra, vrijediće više od 8 mil KM. Zbog tehničke i logističke opremljenosti, broja prostornih jedinica, biće jedan od najsuvremenijih obrazovnih centara tog tipa u regiji.

Derutni prostor mostarskog naselja Rodoč za oko dvije godine dobit će suvremeni srednjoškolski centar, osnovnu školu, dječji vrtić i ambulantu. Izgradnja suvremeno opremljenog školskog centra, vrijediće više od 8 mil KM. Zbog tehničke i logističke opremljenosti, broja prostornih jedinica, biće jedan od najsuvremenijih obrazovnih centara tog tipa u regiji, a njegovu izgradnju donacijama će pomoći hrvatska dijaspora. Osim što će se njegovom gradnjom otvoriti brojna radna mjesta za pedagoge, liječnike, medicinske sestre, psihologe, u njemu će se školovanje pružiti i djeci s posebnim potrebama, koje se zbog postojećih školskih kapaciteta zajedno sa svojim roditeljima već godinama suočavaju s brojnim problemima, piše Večernji list. 

Na ideju gradnje ovog školskog centra došlo se nakon uspješne realizacije velike humanitarne donacije hrvatskog iseljenika Vlade Vukoje iz Švicarske koji je preko Udruge "Vedri osmijeh" pomogao kupovinu posebnih kolica za trinaestogodišnjeg Niku Miličevića iz Mostara. Poslije te akcije uslijedio je novi sastanak s Olgom Stoss koja je s hrvatskim iseljenicima i njemačkim humanitarcima dogovorila pokretanje velike аkcijе u više zemalja о izgradnji najmodernijeg Centra koji bi bio prihvatilište za veliki broj djece na razini regije. Prvi korak u realizaciji cijelog projekta je napravljen u Frankfurtu humanitarnim koncertom na koji su došli predsjednici udruga iz Švicarske, Austrije i Njemačke...

Kako je za realizaciju projekta potrebna i pomoć Grada Mostara na humanitarnoj večeri pozvan je i Ljubo Bešlić, vlasnik građevinske tvrtke "Vranica" Ile Vrjiić, čiji ured financira idejni projekt. U tijeku je organizacija još nekoliko humanitarnih večeri za izgradnju školskog kompleksa koji će se početi graditi u Rodoču, a uz hrvatsku dijasporu, njegovo financiranje pomoći će bogati njemački i švicarski poduzetnici, piše Večernjak.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije