Puštena u promet isključna traka za Osjek

15.09.2021. 16:21 / Izvor: Akta.ba
Puštena u promet isključna traka za Osjek

Vrijednost ovog projekta je 1.224.865,32 KM,

Isključna traka sa saobraćajnice Zapadni prilaz gradu danas je puštena u promet, nakon što su je obišli ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač. 

"Izuzetno značajan projekt za stanovnike Ilidže, posebno za mještane naselja Osjek uspješno je završen i drago mi je da smo prepoznali njegovu važnost. Dužina isključne trake je 650 metara. Napravljena je nova traka sa kompletnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i ugradnjom odbojnih ograda. Širina isključne trake na početku je tri, dok je na kraju četiri metra. Puštanje u promet ove trake, uveliko će olakšati svakodnevnicu stanovnicima Ilidže", kazao je ministar Šteta. 

Vrijednost ovog projekta je 1.224.865,32 KM, a finansiralo ga je u potpunosti Ministarstvo saobraćaja KS preko Direkcije za puteve.

Načelnik Muzur iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja i Vladom KS, te  istakao kako je ovaj projekt izuzetno važan za sve stanovnike Ilidže. "Važnost projekta je velika, posebno za stanovnike naselja Osjek, ali i za poslovnu zonu koja će se u budućnosti dodatno razvijati. Do sada su urađeni mnogi značajni infrastrukturni projekti zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom saobraćaja KS, zbog čega ćemo je i u narednom periodu nastaviti jačati za dobrobit svih građana naše općine", istakao je načelnik Muzur.

Izvođač radova na ovom projektu bila je firma “Bosman”, a nadzor je vršio IPSA institut.

"Zadovoljan sam urađenim poslom, radom svih učesnika projekta, ali i saradnjom sa načelnikom i općinskom administracijom. Nastojat ćemo održati ovakvu saradnju i u budućnosti", naglasio je ministar Šteta.

U Ministarstvu saobraćaja KS u toku je planiranje novih projekata i priprema plana rada za sljedeću godinu, tako da se u narednom periodu očekuje mnogo novih infrastrukturnih aktivnosti i za Ilidžu, ali i za ostale općine Kantona Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije