Raskinut ugovor: Propala investicija u Gradačcu, ništa od tržnog centra i garaže

01.10.2021. 10:03 / Izvor: Akta.ba
Raskinut ugovor: Propala investicija u Gradačcu, ništa od tržnog centra i garaže

Raskinut ugovor između Grada Gradačac i Belamionix d.o.o

Na redovnoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno usvojen sporazum o raskidu ugovora između Grada Gradačac i Belamionix d.o.o. o prodaji OPU-IP-32/2019 od 10.01.2019. i Ugovora o zajedničkoj izgradnji i diobi na etažne jedinice OPU-IP-33/2019 od 10.01.2019.

Grad Gradačac se obavezuje da će izvršiti povrat uplaćenih sredstava 1.059.000 KM Belamionix-u u roku od 6 mjeseci od potpisivanja sporazuma.

Osim toga,  raskinut je prateći Ugovor o zajedničkoj izgradnji i diobi na etažne jedinice, kako je prethodno planirano. Kako se navodi u usvojenom sporazumu o raskidu ugovora, preduzeće Belamionix je 15. septembra podnijelo zahjetv za raskidom, jer je izradom Projekta osiguranja jame koji su pribavili, a koji je baziran na ispitivanju zemljišta za gradnju, utvrđeno da bi osiguranje jame odnosno gradilišta dovelo do ogromnih troškova koji znatno poskupljuju investiciju, kao i da gradnja drugog nivoa podzemne etaže garaže nije izvediva i zbog kvaliteta zemljišta i zbog ogromnih troškova.

Grad Gradačac se usvojenim sporazumom obavezao da će izvršiti povrat uplaćenih 1.059.000 KM Belamionix-u u roku od 6 mjeseci od potpisivanja sporazuma, prenosi b1tv.

Podsjetimo, u januaru 2019. je potpisan ugovor između Grada Gradačca i Belamionix o prodaji i diobi i zajedničkoj izgradnji parking mjesta, supermarketa, kafića, restorana, pijace, sajma i drugih poslovnih prostora. Općina je trebala graditi garažu, a iznad nje Belamionix da uloži u tržni centar sa parkingom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije