Ceste FBiH: Radovi na sanaciji tunela u Čaklovićima u završnoj fazi

13.10.2021. 08:16 / Izvor: Fena
Ceste FBiH: Radovi na sanaciji tunela u Čaklovićima u završnoj fazi

Foto: Akta.ba

Trenutno se odvijaju radovi na pripremi kolovozne površine za asfaltiranje.

Rok za sanaciju tunela Čaklovići na magistralnom putu Tuzla - Zvornik je istekao prije četiri dana, a iz Cesta Federacije BiH pojašnjavaju da je izvođaču potrebno još mjesec dana kako bi u potpunosti završio radove.

"Radovi na sanaciji tunela u Čaklovićima su u završnoj fazi. Trenutno se odvijaju radovi na pripremi kolovozne površine za asfaltiranje, hidroizolaciji tunela i priprema za realizaciju sekundarne obloge mlaznim betonom. Konačni završetak radova očekuje se za cca mjesec dana, isključujući eventualne neočekivane okolnosti koje mogu utjecati na dinamiku radova", izjavila je Feni Amela Vlajčić iz Cesta FBiH.

Vrijednost ugovora je skoro tri miliona KM, a vrši se u okviru Projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u FBiH. Radovi su započeli početkom aprila, a prvobitni rok za završetak radova je bio pet mjeseci.

Obilaznica kroz naselje Vasići, koja se koristi tokom trajanja sanacije tunela, pretrpjela je tokom kišovitog perioda značajna oštećenja koja uzrokuju probleme vozačima, ali i lokalnom stanovništvu. Riječ je o frekventnoj dionici koja povezuje Tuzlu sa njenim opštinama Kalesija, Sapna, Teočak i dalje prema Republici Srpskoj. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije