Potpisani ugovori: Kreće renoviranje kladuške vijećnice

27.10.2021. 08:40 / Izvor: Akta.ba
velika kladuša ugovor

U prostorijama Općine Velika Kladuša potpisani Ugovori sa izvođačima radova na projektu obnove i renoviranja Općinske vijećnice.

Nakon što su ispunjeni svi preduslovi za realizaciju preostalih aktivnosti,  22. oktobra su u prostorijama Općine Velika Kladuša potpisani Ugovori sa izvođačima radova na projektu obnove i renoviranja Općinske vijećnice.

Općina je ugovore potpisala sa firmom "Kula mont" d.o.o Zenica, koja je zadužena za izvođenje građevinskih radova, i sa firmom "Hafele" BH d.o.o Gračanica koja je zadužena za opremanje prostorija Vijećnice novim namještajem.

Dinamika Plana aktivnosti predviđa da svi predstojeći radovi budu završeni do 15. decembra, čime bi u potpunosti bio finaliziran projekat "Razvijena efikasna i odgovorna uprava primjenom e-servisa i IT alata", odobrenog iz sredstava Grant sheme u okviru UNDP-ova Programa integriranog lokalnog razvoja (ILDP), čija je partnerska općina i Općina Velika Kladuša.

Sredstva za realizaciju Grant sheme osigurale su Vlada FBiH, kao i Vlada Švicarske, putem Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Prostorije Općinske vijećnice, osim što će biti nanovo građevinski i estetski uređene, bit će opremljene informatičkom opremom, odnosno laptopima, koji će se koristiti u radu Vijećnika, online komunikaciji sa građanima, privrednicima i predstavnicima Organa uprave.

Na ovaj način će se stvoriti mobilnost informacija i aktivnije uključivanje u rad svih aktera koristeći dostupne e-aplikacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije