Šamac: Ulaganja 280.000 KM u putnu infrastrukturu

03.11.2021. 08:02 / Izvor: SRNA
Šamac

"Finansiranje će biti dijelom iz budžeta opštine Šamac i učešćem građana", govori Mihaljčićeva.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić rekla je Srni da će iz budžeta opštine Šamac za rekonstrukciju i izgradnju puteva na ovom području u ovoj godini biti utrošeno 280.000 KM.

Ona je dodala da je završena izgradnja biciklističke i pješačke staze pored Osnovnog suda u dužini od oko 250 metara i širine 2,20 metara, a vrijednost radova je oko 35.000 KM što je finansirano sredstvima iz opštinskog budžeta.

Mihaljčićeva napominje da je završeno i redovno održavanje makadamskih puteva za koje je opština Šamac izdvojila oko 50.000 KM, te su završeni radovi na asfaltiranju jedne ulice u naselju Novo selo dužine 600 metara koje je finansirano sredstvima iz budžeta u iznosu oko 70.000 KM.

"Trenutno je u fazi završetak radova na sanaciji udarnih rupa i održavanje asfaltnih puteva za šta je iz budžeta izdvojeno 30.000 KM. Izvode se i radovi na asfaltiranju prve dionice puta Vreoci u Batkuši u dužini od 750 metara u kojoj, a u finansiranju, osim opštine Šamac, učestvuju i građani ove mjesne zajednice", kaže Mihaljčićeva.

Ona je napomenula da je u narednih mjesec dana planirano asfaltiranje dva putna pravca u mjesnoj zajednici Obudovac u dužini od 220 metara i u Obudovcu dva u dužini od 170 metara, a izvođači su već izabrani.

"Finansiranje će biti dijelom iz budžeta opštine Šamac i učešćem građana", govori Mihaljčićeva.

Mihaljčićeva napominje da za narednu godinu opština planira još infrastrukturnih radova, a akcenat će biti na rekonstrukciji Ulice Cara Dušana i izgradnje kružnog toka pored osnovne škole, prilaza školi i Ulice Dositeja Obradovića za šta će biti potrebna pomoć viših institucija ili međunarodnih organizacije koje budu pružale sufinansiranje u takvoj vrsti projekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije