Odlukom Vlade kreće se sa javnom nabavkom za izgradnju ratnog puta Igman

18.12.2021. 08:18 / Izvor: Akta.ba
projekat radni put igman

Vlada Kantona Sarajevo nalaže provođenje postupka javne nabavke na projektu izgradnje ceste od Glavogodine do Osmica na Igmanu.

Vlada Kantona Sarajevo, na prijedlog ministra saobraćaja Adnana Štete, donijela je odluku kojom se Direkciji za puteve nalaže provođenje postupka javne nabavke na projektu izgradnje ceste od Glavogodine do Osmica na Igmanu. 

"Projekt izgradnje Igmanske ceste značajan je iz više razloga i zato sam ponosan na odluku Vlade. Ta cesta, odnosno ratni put preko Igmana, bio je spas za Sarajevo tokom ratnih godina. Danas predstavlja simbol odbrane Bosne i Hercegovine, te mjesto koje posjećuju brojni izletnici. Izgradnja ove ceste je i iz ovih, ali i sigurnosnih razloga, zaista prijeko potrebna", rekao je ministar Šteta. 

Ovaj projekt podrazumijevat će izgradnju ceste u dužini od skoro tri kilometra na području općine Ilidža i od velikog značaja je za kanton, obzirom da povezuje Ilidžu, Hadžiće i Trnovo. 

"Danas na ovom dijelu imamo makadam, koji je neuslovan i apsolutno nesiguran. Potpuno nova tri kilometra ove ceste će značajno poboljšati sigurnost i kretanje svih posjetilaca. Na osnovu istraživanja tržišta, došli smo do procijenjene vrijednosti projekta izgradnje ove značajne ceste. Za njenu izgradnju je već spremna sva neophodna  dokumentacija", dodao je ministar Šteta. 

U toku postupka javne nabavke provodit će se e-aukcija, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i podzakonskim aktima, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije