Hadžiahmetović: Za energijsku efikasnost 15 objekata izdvojeno 8,34 miliona KM

24.12.2021. 07:46 / Izvor: Akta.ba
Enver Hadžiahmetović

Kreće obnova i rekonstrukcija prvih 15 objekata u u okviru Projekta "Energijska efikasnost u javnim objektima Kantona Sarajevo".

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo donesena odluka kojom se daje saglasnost na Ugovor o rekonstrukciji, sanaciji ili revitalizaciji prve grupe javnih objekata u cilju poboljšanja energijske efikasnosti.

"Izabrana je firma po raspisanom javnom pozivu sa kojom će biti potpisan ovaj ugovor. Ukupna vijednost ovog projekta je 4.268.752,77 eura, odnosno 8.340.000 KM. Na ovaj način osigurana su sredstva za rekonstrukciju, prije svega, Studentskih domova u Nedžarićima i na Bjelavama, nekoliko srednjih i osnovnih škola, te vrtića, kao i Doma zdravlja na Ilidži", istakao je ministar  komunalne privrede, instrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović.

Dodao je i da se na ovaj način kreće u obnovu i rekonstrukciju prvih 15 objekata u u okviru Projekta “Energijska efikasnost u javnim objektima Kantona Sarajevo”, i to: Studentski domovi u Nedžarićima i na Bjelavama – konkretno Blok 1 i Paviljon 7, Dom zdravlja Ilidža, vrtići "Labudovi", "Kekec", "Ribica", osnovne škole "Zajko Delić", "Stari Ilijaš" – Područna škola "Malešići", "Vrhbosna", "Grbavica I", "Ćamil Sijarić" i "Hilmi ef. Šarić"- Područna škola Korča, "Druga gimnazija" i Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš.

Pomenuti ugovor bit će potpisan između Kantona Sarajevo - Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite i i uspješnog ponuđača - firme EKO TEH d.o.o. Sarajevo, saopćila je Služba za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije