Završeni radovi na obnovi SKPC Mejdan (VIDEO)

24.12.2021. 09:57 / Izvor: Akta.ba
SKPC Mejdan

U četvrtak, 23.12.2021. godine, Grad Tuzla i SKPC Mejdan su organizovali press konferenciju u povodu završetka radova na obnovi SKPC Mejdan.

U četvrtak, 23.12.2021. godine, Grad Tuzla i SKPC Mejdan su organizovali press konferenciju u povodu završetka radova na obnovi SKPC Mejdan.

Na press konferenciji su se obratili Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Siniša Ubiparipović, šef projektne kancelarije UNDP-a u Doboju, Aid Berbić, predsjednik SD „Sloboda“ i Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan.

Gradonačelnik Jasmin Imamović je istakao: "Ovdje su, prevencije radi, sve vode odvedene u Jalu, napravljene su drenaže. Bio je poduhvat presjeći južnu saobraćajnicu i odvesti sve te odvodne cijevi do rijeke Jale. Važna je bila ta prevencija, a nakon toga cilj je bio da se uredi dvorana, sa teleskopima, sa 2000 m² parketa i, svjedoci smo, da velika dvorana SKPC Mejdan ponovo blista punim sjajem. Ovo do sada što smo uradili koštalo nas je 560.000 KM, od toga je 355.000 KM iz Budžeta Grada, a ostatak su finansirali UNDP i SKPC Mejdan. Kada je u pitanju Mejdan, radi se o sredstvima prikupljenim od donacija."

Prisutnima se obratio i Siniša Ubiparipović, šef projektne kancelarije UNDP-a u Doboju: "Ovo je plod dugogodišnje saradnje koju UNDP ima sa Gradom Tuzla i kao što je gradonačlenik rekao, ona ne staje ovdje.  Ovo je prva faza obnove ovog objekta i mislim da je vrijeme da cijela ova dvorana doživi renesansu i da ostane na korištenje generacijama koje dolaze poslije nas. Do nas je da uradimo što više da mladost zadržimo u Bosni i Hercegovini."

skc mejdan

"Uspjeli smo zacrtane ciljeve da ostvarimo, uz prvenstveno zahvalnost gradonačelniku, gospodinu Jasminu Imamoviću, Gradskom vijeću, Vladi Tuzlanskog kantona, Federalnom ministarstvu za kulturu i sport, UNDP-u, i ja bih posebnu zahvalnost iskazao prema svim našim građanima i donatorima koji su direktnim uplatama na račun ili pozivom putem BH Telecoma donirali sredstva", izjavio je Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan. 

Aid Berbić, predsjednik SD „Sloboda“ zahvalio je svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, te je dodao: "Izuzetno zadovoljstvo mi je što će Mejdan napokon biti stavljen u punom kapacitetu na raspolaganje svim klubovima i građanima grada Tuzle." 

Nakon olujnog nevremena i poplava koje su pogodile Tuzlu krajem jula 2020. godine, Sportsko-kulturno-privredni centar "Mejdan" pretrpio je značajna oštećenja, a posebno je bila devastirana velika dvorana, koja već duže vrijeme nije bila u funkciji. Grad Tuzla i Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini – UNDP u BiH, početkom septembra 2020. godine potpisali su Sporazum o finansiranju projekta obnove objekta SKPC “Mejdan”, a nakon izrade projektno-tehničke dokumentaciie i provedene procedure nabavke, početkom septembra 2021. godine potpisani su ugovori sa izvođačima radova. Radovima u ovoj fazi obnove je obuhvaćeno uređenje sistema odvodnje oborinskih voda oko kompleksa Mejdana, te radovi u velikoj dvorani: hidroizolacija, elektroinstalacije, ugradnja parketa, reparacija teleskopa i tribina, i dr. 

Ukupna vrijednost radova je 560.000 KM, a ugovoreni rok za završetak radova je bio 120 dana.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije