Uskoro izgradnja dva stambeno poslovna objekta u Novom Travniku

27.01.2022. 15:16 / Izvor: Akta.ba
Travnik

Općinsko vijeće Novi Travnik podržalo je provedbu procedura koje bi u skoroj budućnosti trebale rezultirati izgradnjom dva stambeno-poslovna objekta u užoj gradskoj zoni.

Donošenjem Odluke o raspisivanju Javnog nadmetanja radi prodaje zemljišta putem licitacije u svrhu izgradnje stambeno - poslovnog objekta u okviru Regulacionog plana "Međuvode" i  Odluke o usvajanju izmjene i dopune urbanističkog  projekta za lokaciju stambeno poslovne zgrade u ulici Stjepana Tomaševića Općinsko vijeće Novi Travnik podržalo je provedbu procedura koje bi  u skoroj budućnosti trebale rezultirati izgradnjom dva stambeno - poslovna objekta u užoj gradskoj zoni, saopćili su iz ove Općine.

Nastavak je to pozitivnog trenda izgradnje novih objekata i realizaciji kapitalnih infrastrukturnih objekata  u Novom Travniku. Tako je početkom ovoga tjedna potpisan ugovor o kupnji zemljišta sa JP EP HZ HB d.d. Mostar radi izgradnje novog poslovnog objekta – upravne zgrade ovoga poduzeća za područje dva Kantona( ZE-DO i SBK/KSB).

"Općinsko vijeće Novi Travnik na svojoj 11. redovitoj sjednici  donijelo je Odluku  o raspisivanju Javnog nadmetanja radi prodaje zemljišta putem licitacije u svrhu izgradnje stambeno - poslovnog objekta u okviru Regulacionog plana „Međuvode“.

Također, donijeta je i  Odluka  o usvajanju izmjene i dopune urbanističkog  projekta za lokaciju stambeno poslovne zgrade u ulici  Stjepana  Tomaševića. Riječ je o parceli površine P= 505,00 m2 a koja je formirana sukladno  usvojenom Urbanističkom projektu iz 2016.godine", navodi se u saopćenju.

Temelj za  donošenje ovih odluka je Urbanistički plan Općine Novi Travnik za urbano područje Općine Novi Travnik za period 2006. do 2020. godine kao i  ekonomska i tržišna opravdanost izgradnje stambeno- poslovnih objekata u gradskoj zoni Novog Travnika.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije