Banja Luka: Preko 3,5 miliona KM ulaganja u Lauš

03.02.2022. 14:33 / Izvor: Akta.ba
investicija

Prema riječima gradonačelnika Stanivukovića, ovo je jedna od prvih velikih investicija u ovoj godini.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković i ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić, obišli su danas radove na izgradnji glavnog oborinskog kolektora u Karađorđevoj ulici u naselju Lauš.

Prema riječima gradonačelnika Stanivukovića, ovo je jedna od prvih velikih investicija u ovoj godini.

"Građani su ranije na ovoj lokaciji, snimali video snimke poplava usljed jačih padavina. Da se to ne bi dešavalo u budućnosti, radimo ovaj kolektor. Ovo je značajan projekat, on predstavlja suštinu daljeg razvoja ovog dijela naselja. Želim da naglasim da ove godine ulažemo preko 3,5 miliona KM u ovo naselje", poručio je gradonačelnik.

Istakao je kako su prije početka radova, promijenili projekat.

"Gradimo oborinski kolektor ispod trotoara, a ne glavnom ulicom, kako se ne bi stvarale još veće gužve u saobraćaju. To je podrazumijevalo dodatnu reviziju, te usaglašavanje sa JP "Putevi Republike Srpske", rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako je ovo predstavlja veliki problem svim mještanima, jer se sve vode iz ulica u naselju Lauš 1 slijevaju u Karađorđevu ulicu.

Napominje kako se ove godine iz gradskog budžeta ulaže i u sportsku dvoranu na Laušu, te da je plan da tu djeca sa početka naredne školske godine imaju fizičko vaspitanje i treninge.

"Sa druge strane, milion KM uložićemo u projekat najsavremenije atletske staze i stadiona, tačnije u jedan veliki kompleks. Uz sve to, asfalitaraćemo i mnoge ulice ovdje", rekao je Stanivuković.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić rekao je da je građevinska sezona, zbog povoljnih vremenskih uslova, ove godine počela nešto ranije.

"Uglavnom radovi počinju u martu, ali mi smo dočekali lijepo vrijeme i započeli radove na izgradnji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u ovoj godini. Vrijednost je milionska za ovaj oborinski kolektor – on je preko pola kilometra dužine i riješiće problem poplava koji je evidentan u ovoj ulici", rekao je Mandić.

Dodao je kako će sve ovo stvoriti preduslove za rješavanje kanalizacione mreže u ovom naselju.

"Sa kanalizacionom mrežom imamo problema u popriječnim ulicama, koje se spajaju na ovaj oborinski kolektor. To je 1,5 metra u promjeru, tako da očekujemo da ćemo u naredom periodu stvoriti sve potrebne uslove za proširenje kanalizacione mreže na Laušu", zaključio je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Jedan od mještanina Lauša, Rade Stijaković, nije krio svoje zadovoljstvo što se ulaže u Banju Luku, konkretno u njegovo naselje, te je iskoristio priliku kako bi se zahvalio gradonačelniku i gradskoj administraciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije