Vlada KS izdvojila sredstva za obnovu Historijskog muzeja BiH

04.02.2022. 07:51 / Izvor: Akta.ba
Historijski muzej BiH

Ovom prilikom bilo je govora i o obnovi zgrade Historijskog muzeja BiH, za koju je Vlada Kantona Sarajevo odvojila sredstva, a koja će biti realizirana u 2022. godini.

"Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Aleksandra Nikolić i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić posjetili su Historijski muzej BiH, gdje su s direktoricom muzeja Elmom Hašimbegović razgovarali o saradnji na projektima iz oblasti kulture i naučnoistraživačkog rada", saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministrice Nikolić, Zemina Njuhović. Ovom prilikom bilo je govora i o obnovi zgrade Historijskog muzeja BiH, za koju je Vlada Kantona Sarajevo odvojila sredstva, a koja će biti realizirana u 2022. godini.  

Zajednički projekt, koji su podržala ova dva ministarstva, je i rad na istraživanju i muzejskoj prezentaciji tema iz novije historije Sarajeva i Bosne i Hercegovine, planiran za ovu godinu.  

"Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade i Ministarstvo kulture i sporta KS zajedničkim naučnim projektima podržavaju interresorno djelovanje i promišljanje o kulturi sjećanja koja vodi u svjetliju budućnost", saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije