OŠ "Hasan Kikić" dobila ljepši izgled, a bit će manji troškovi za grijanje

10.02.2022. 08:16 / Izvor: Akta.ba
hasan kikić

Završene su aktivnosti na projektu povećanja energijske efikasnosti u Osnovnoj školi "Hasan Kikić".

Završene su aktivnosti na projektu povećanja energijske efikasnosti u Osnovnoj školi "Hasan Kikić".

Zahvaljujući finanijskoj podršci Ambasade Japana u Bosni i Hercegovini, te uz sufinansiranje Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i Općine Centar, izvršena je sanacija vanjske stolarije, postavljena nova termo fasada te izolacije na pokrovu. To u konačnici omogućava da škola ima do 40 posto manje troškove za grijanje.

Ovim projektom, pored finansijskih ušteda u budžetu, škola je dobila novi, ljepši i moderniji izgled, a značajno su poboljšani uslovi boravka i rada za učenike i zaposlenike škole.

Na jučerašnjoj svečanosti, upriličenoj povodom završetka radova, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović je izrazila zahvalnost narodu, Vladi i ambasadoru Japana na posvećnosti i predanosti u pomaganju značajnih infrastrukturnih projekata u Bosni i Hercegovini. 

Ambasador Japana u BiH Ito Makoto je istakao da je Vlada Japana fokusirana na sektore obrazovanja, zdravstva i zaštite okoliša.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je iskazao zahvalnost Vladi Japana na velikoj pomoći Bosni i Hercegovini u periodu nakon agresije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije