Objavljen javni poziv za dostavljanjem rješenja za novu prugu Vareš-Banovići

22.02.2022. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Željeznice FBiH

Željeznice FBiH objavile su javni poziv za uslugu izrade Studija sa idejnim rješenjem za novu prugu Vareš-Banovići, sa usklađivanjem na postojeće pruge.

Željeznice FBiH objavile su javni poziv za uslugu izrade Studija sa idejnim rješenjem za novu prugu Vareš-Banovići, sa usklađivanjem na postojeće pruge: Podlugovi-Vareš, Banovići-Bosanska Poljana i Ljubače-Aerodrom Dubrave. 

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 200000,00 KM, a trajanje ili rok izvršenja je do konačne realizacije, a najduže 12 (dvanaest) mjeseci od potpisivanja ugovora. 

"Da bi učestvovali u postupku javne nabavke ponuđači trebaju uz ponudu dostaviti u orginalu bezuslovnu bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude. Iznos tražene garancije za ponudu u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Član 61. mora u visini od 1,5% procijenjen vrijednosti predmetnog Ugovora. Ukupna vrijednost garancije se posmatra bez PDV-a, i ista mora da važi u čitavom periodu opcije ponude. Ponuđač je dužan dostaviti bezuslovnu bankarsku garanciju za dobro izvršenje ugovora. Iznos garancije za izvršenje ugovora je 10% od vrijednosti ugovora bez PDV-a", navodi se u javnom pozivu. 


Da podsjetimo, prošle godine u maju su krenuli dogovori o izgradnji željezničke pruge Vareš-Banovići-Živinice. Definisani su detalji prvog, neophodnog koraka u realizaciji ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta, tendera za izradu Studije opravdanosti izgradnje pruge, za koju su finansijska sredstva obezbijeđena.

Gradnjom pruge Vareš-Banovići direktno se povezuju oblasti u centralnom dijelu BiH sa dokazanim i značajnim rudnim bogatstvima u koridoru grube dužine 50 km između tri najjača kantona – Kantona Sarajevo, ZDK i Tuzlanskog kantona. 

Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 11.03.2022., a za prijem ponuda, odnosno zahtjeva za učešće je 21.03.2022. godine do 14h. 

E.S.






 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije