Objavljen tender za izgradnju nove zgrade Policijske uprave u Palama

23.02.2022. 14:27 / Izvor: Akta.ba
mup pale

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je tender izvođenje radova na izgradnji objekta PU Istočno Sarajevo u Palama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je tender izvođenje radova na izgradnji objekta PU Istočno Sarajevo u Palama.

Procijenjena vrijednost radova je 6,44 miliona KM bez PDV-a, odnosno 7,54 miliona KM sa PDV-om.

"Rok izgradnje nove zgrada Policijske uprave Istočno Sarajevo ne može biti duži od 420 dana od uvođenja izvođača u posao", navodi se u tenderskoj dokumentaciji, dok se uvid u projekat i odlazak na lice mjesta organizuje na zahtjev ponuđača.

Sve zainteresovane građevinske kompanije, ili grupa ponuđača, ponudu za izgradnju pomenutog objekta mogu da daju do 18. marta 2022. godine. Također, moraju imati pozitivno poslovanje u 2021. godini i da im računi nisu blokirani u posljednjih godinu dana.

Kako se navodi, ponuđači trebaju imati jedan ili više, ali najviše tri realizovana ugovora o izvođenju radova slične vrste, izgradnja objekata visokogradnje, koji su izvedeni u posljednje tri godine, čija ukupna vrijednost prelazi iznos od šest miliona KM.

Kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude.

Kako je najavljeno krajem prošle godine, za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama iz budžeta Republike planirano je planirano 7,5 miliona KM.

Pomenuta odluka Vlade RS usmjerena ka Ministarstvu finansija, koje je zaduženo da izdvoji novac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo predstavlja do sada najozbiljniji korak ka realizaciji ovog dugoočekivanog i godinama obećavanog projekta.

Inače, izgradnja zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo na Palama je obećanje koje aktuelno već 20 godina unazad. 

Planirano je da to bude moderan objekat i sjedište i Policijske stanice Pale i Žandarmerije.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije