Završena projektna dokumentacija za izgradnju podvožnjaka u Živinicama

25.02.2022. 15:13 / Izvor: Akta.ba
podvožnjak u Živinicama

Nakon što je Grad Živinice završio izradu projektne dokumentacije za navedeni projekat izgradnje podvožnjaka, projektna dokumentacija je predata predstavnicima JP Ceste FBiH.

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković je zajedno sa saradnicma održao radni sastanak sa predstavnicima JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine. Tema sastanka bila je realizacija projekta izgradnje podvožnjaka kod BKC Živinice.

Naime, nakon što je Grad Živinice završio izradu projektne dokumentacije za navedeni projekat izgradnje podvožnjaka, projektna dokumentacija je predata predstavnicima JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine kako bi mogli pristupiti njegovoj realizaciji. Projekat predviđa proširenje podvožnjaka kako bi se omogućio dvosmjerni saobraćaj za mala vozila, te će se uraditi i saobraćajnica sa obje strane podvožnjaka za isključenja i uključenja na magistralnu cestu.

Grad Živinice se obavezao da će zajedno sa JP Ceste raditi na realizaciji, ali da će ukoliko bude potrebno obezbijediti i dio sredstva za njegovu realizaciju. Dakle, Grad Živinice će i dalje biti aktivno uključen u realizaciju navedenog projekta kako bi se što brže realizovao.

Prema riječima izvršnog direktora JP Ceste projekat bi trebao biti završen u toku ove godine, a čime će uveliko biti olakšan saobraćaj u ovom dijelu Grada Živinice.

Vrijednost projekta je oko 500.000,00 KM.

podvožnjak živinice

“Imali smo niz problema kada je u pitanju kretanje vozila, izlazi i ulazi iz gradske zone, koje smo zaista aktivno rješavali proteklih godina. Ostao nam je ovaj dio koji stvara problem u saobraćaju, naročito jer ovdje imamo jedno veliko naselje u našem Gradu. S tim u vezi, mi već godinu dana intezivno dogovaramo sa predstvanicima JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine realizaciju ovog projekta, kako bi uz zajedničko sufinansiranje uradili podvožnjak u ovom dijelu našeg Grada. Podvožnjak će biti urađen po svim standardima koje struka kaže, a kako bi se omogućio dvosmjerni saobraćaj za mala vozila. U okviru ovog projekta želimo riješiti i ovaj dio saobraćajnice, odnosno uradit će se saobraćajnica sa obje strane podvožnjaka za isključenja i uključenja na magistralnu cestu. Vrijednost projekta je oko 500.000,00 KM. Kako je bilo i dogovoreno, Grad Živinice je uradio projektnu dokumentaciju za ovaj projekat i predali smo predstavnicima JP Ceste Federacije BiH na dalju realizaciju. Grad Živinice će i dalje biti aktivno uključen u realizaciju navedenog projekta kako bi što brže bio realizovan. Prema riječima direktora JP Ceste projekat bi trebao biti završen u toku ove godine, čime će biti olakšan saobraćaj u ovom dijelu našeg Grada. Grad Živinice se obavezao da će zajedno sa JP Ceste raditi na relaizaciji, ali da će ukoliko bude potrebno obezbjediti i dio sredstva za njegovu realizaciju", istako je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

"Podvožnjak se mora proširiti i omogućiti dvosmjerni saobraćaj za mala vozila i svakako u okviru toga uradit će se i petlja i sa jednu i sa drugu stranu isključenja i uključenja stanovnika sa magistralne ceste. Prema našim planovima projekat bi trebao biti realizovan u toku ove godine", rekao je izvršni direktor za tehničke poslove JP Ceste Federacije BiH, Nijaz Hadžikadunić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije