Rekonstrukcija sportskih objekata u Bihaću

03.03.2022. 12:16 / Izvor: Fena
dvorana

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) i Grad Bihać pomogli su završetak četvrte faze rekonstrukcije sportske dvorane Tehničkog školskog centra.

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) i Grad Bihać pomogli su završetak četvrte faze rekonstrukcije sportske dvorane Tehničkog školskog centra, odnosno zamjene trenažne i igračke podloge. Za zamjenu parketa izdvojeno je 30.000 KM, dok je tome prethodila zamjena krovne konstrukcije, sistema zagrijavanja dvorane i stolarije u svlačionicama.

"Podloga je urađena prema standardima Svjetske košarkaške federacije (FIBA), a uspjeli smo sanirati i montažnu tribinu sa oko 500 sjedećih mjesta. Inače, ukupno je do sada u rekonstrukciju ove dvorane uloženo oko 300 hiljada KM, zahvaljujući podršci Vlade USK, Grada Bihaća, te apliciranju prema evropskim i međunarodnim fondovima i projektima. U narednom periodu planiramo rekonstrukciju svlačionica, zamjenu stolarije u samoj dvorani i uređenje vanjskog izgleda, za što će nam trebati još 200 hiljada maraka", kazao je direktor Elektrotehničke škole u Bihaću Samir Bećirspahić.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić naglasio je važnost sanacije ovog sportskog objekta, budući da bihaćki srednjoškolci i sportisti dugo nisu imali adekvatan prostor za treninge i sportska takmičenja.

"S obzirom na aktuelni veliki projekat dogradnje i rekonstrukcije Gradske sportske dvorane Luke, ovo je trenutno jedina prava sportska dvorana u gradu. Naše opredjeljenje u proteklom periodu bila su upravo značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu, pa smo zaista ponosni što ćemo uskoro na raspolaganju imati dvije izuzetno moderne i funkcionalne dvorane", rekao je Fazlić.

Ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Adnan Alagić također je obećao maksimalni angažman i podršku nastavku projekta rekonstrukcije dvorane Tehničkog školskog centra u Bihaću.

Najavljeno je i kako bi višemilionski projekat dogradnje i rekonstrukcije Gradske sportske dvorane Luke trebao biti završen kroz nekoliko mjeseci.

"Već je izgrađen dodatni trenažni teren, nova tribina i tako proširen kapacitet sjedećih mjesta na 1.500. Obnovljene su postojeće i izgrađene nove svlačionice, potpuno zamijenjena krovna konstrukcija i postavljeni vanjski paneli. Također, zamijenjen je sistem zagrijavanja dvorane, a izgrađene su i male sale za borilačke sportove. Možemo reći da polako ulazimo u završnu fazu projekta, koja podrazumijeva i nabavku mobilijara i potrebne opreme", izjavio je direktor Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju Ermin Lipović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije