Godina velikih infrastrukturnih projekata u Bosanskoj Krupi

08.03.2022. 13:40 / Izvor: Fena
Bosanska Krupa

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović najavio je realizaciju niza važnih infrastrukturnih projekata u ovoj godini.

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović najavio je realizaciju niza važnih infrastrukturnih projekata u ovoj godini. Rečeno je kako će se takvim angažmanom, napretkom i ulaganjem, između ostalog, također opravdati nedavno dobijeni status grada.

"Uz podršku Vlade Federacije BiH za projekt gradnje i uređenja javnih površina u središtu grada, odnosno Ulici 511. Slavne brigade i Trgu Alije Izetbegovića, osigurano je milion maraka. Gradit će se i drveni most koji će spajati veliku sa malim adama, a za to je planirano 300.000 KM. Za gradnju sportske dvorane izdvojeno je 800.000 konvertibilnih maraka", riječi su bosanskokrupskog gradonačelnika Armina Halitovića.

Najavio je i višemilionska ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, kako bi se riješili dugogodišnji problemi odvodnje oborinskih i kanalizacionih voda.

"Za ove infrastrukturne projekte planirano je oko tri miliona KM. U narednih nekoliko mjeseci počinje realizacija posljednje faze regulacije potoka Kalender. Time smo posebno zadovoljni, jer je ukupna vrijednost ovog projekta milion i po maraka. Nadalje, planirana je izgradnja kanalizacijskog sistema u Bosanskoj Otoci, na dijelu rukavca rijeke Une u ukupnoj dužini od 1.293 metra, kao i regulacija rukavca rijeke Une u Bosanskoj Otoci u ukupnoj dužini od 524 metra. Vrijednost planiranih radova je oko 500.000 KM. Važno za napomenuti je da će u okviru ovih radova biti izvršena i zamjena dotrajalih azbestno-cementnih vodovodnih cijevi, novim PVC cijevima", kazao je Halitović.

Potvrđeni su i planovi za izgradnju, kao i rekonstrukciju kanalizacijskog sistema u određenim dijelovima središta grada. Neki od ovih projekata podrazumijevaju i zamjenu asfaltne podloge, odnosno gradnju trotoara, pa je njihova ukupna vrijednost oko 700.000 konvertibilnih maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije