Završetak izgradnje sportske dvorane i terena na Laušu do kraja avgusta

01.04.2022. 08:50 / Izvor: Glas Srpske
sportska dvorana

Planiranom dinamikom radovi teku i na vanjskom igralištu gdje je izgrađen veći dio tribina.

Učenici OŠ “Sveti Sava”, klubovi i stanovnici Lauša s nestrpljenjem iščekuju završetak izgradnje sportske dvorane i vanjskog igrališta u tom naselju, a kamioni i bageri su svakodnevno na terenu, da bi taj posao bio gotov do kraja avgusta.

Učenicima bi od naredne školske godine trebalo da budu na raspolaganju dvorana, kao i teren, koje će koristiti i sportski klubovi za treninge.

U Gradskoj upravi kažu da je ugovorom planirana izgradnja sale i novi teren sa tribinama, ali i obnova dijela sale koja će biti u funkciji novoprojektovane dvorane.

"U toku su mašinski i zanatski radovi na dijelu postojećeg objekta koji će biti u funkciji sportske sale, kao i nabavka materijala i izrada krovnih nosača", kazali su iz nadležnog odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka.

Planiranom dinamikom radovi teku i na vanjskom igralištu gdje je izgrađen veći dio tribina.

"Za izgradnju ovih objekata korišćeni su najsavremeniji materijali, koji će zadovoljiti uslove energetske efikasnosti predviđenih za ovakvu vrstu objekata", naveli su iz nadležnog odjeljenja.

Prvobitan plan za završetak radova bio je predviđen za kraj prošle godine, a u Gradskoj upravi kažu da su se susreli sa velikim izazovom koji se tiče krova sportske dvorane pa je zbog nepredviđenih poteškoća došlo do prolongiranja roka završetka radova.

"Zbog izmjene projekta u dijelu glavnog krovnog nosača pristupili smo izmjeni projektne dokumentacije, koja je zahtijevala i izmjenu građevinske dozvole pa je novi rok za završetak posla 26. avgust", naveli su iz odjeljenja komunalnih poslova.

Učenici i omladina s nestrpljenjem iščekuju novi prostor koji će omogućiti bolje uslove za nastavne aktivnosti i treninge.

Majka učenice koja pohađa OŠ “Sveti Sava” Mira Bašić rekla je da je izgradnja novih sportskih objekata od velikog značaja za đake ove škole, a kako ističe, i mnogi stanovnici se nadaju da će slobodno vrijeme moći da provode u rekreaciji na terenu.

"Dugo smo čekali da počne renoviranje školske sale. Djeci je to veoma značajno, a i mnogi talentovani sportisti dobiće odlične uslove za treniranje", rekla je Bašićeva.

Novi projekti

S ciljem stvaranja boljih uslova za život stanovnika Lauša planirana su i druga ulaganja u infrastrukturne projekte, čija ukupna vrijednost prelazi 3,5 miliona maraka. Riječ je o izgradnji kanalizacije, sekundarne vodovodne mreže te sanacije ulica - saopštili su iz Gradske uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije