Mostar: Nastavljaju se radovi na izgradnji prometnice s četiri trake

20.04.2022. 08:56 / Izvor: Akta.ba
mostar radovi

Na lokaciji Španjolski trg projektirano je raskrižje tip Turborotor, prvi ovakav tip raskrižja u Bosni i Hercegovini.

Na lokaciji Španjolski trg projektirano je raskrižje tip Turborotor, prvi ovakav tip raskrižja u Bosni i Hercegovini, javlja bljesak.info.

U tijeku su pripreme za izgradnju druge trake ceste u Ulici Ante Starčevića u Mostaru.  Nastavak je to radova na prometnici s četiri trake koja će spajati Španjolski trg s prometnicom prema naselju Centar 2.

Zbog izgradnje ove prometnice u siječnju ove godine srušena je i bivša željeznička postaja, poznata kao Ćirina zgrada. 

Podsjetimo, mostarska tvrtka Integra izradila je varijantna idejna rješenja, prometnu analizu i glavni projekt za odabrane optimalne varijante za rekonstrukciju raskrižja na magistralnoj cesti M6.1 na lokacijama Španjolski trg i spoj s Ulicom kardinala Stepinca (kod Hotela Ero) u Mostaru. 

Na lokaciji Španjolski trg projektirano je raskrižje tip Turborotor, prvi ovakav tip raskrižja u Bosni i Hercegovini. Na lokaciji spoja ceste M6.1 s Ulicom kardinala Stepinca projektirano je klasično četverokrako semaforizirano raskrižje.

Cilj projekta je poboljšanje prometne sigurnosti i propusne moći kroz primjenu adekvatnih prometnih rješenja za navedena raskrižja, obzirom da se nalaze na glavnoj gradskoj prometnoj arteriji u smjeru sjever-jug. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije